Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukobi u FC-u Hollywood

Nova situacija u Bayernu: Zvijezde opet nezadovoljne, jedna se izderala na Kovača pred svima

Niko Kovač navodno je u sukobu s pola svlačionice Bayerna...

Galerija Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Thiago Alcantara i Pep Guardiola (Foto: AFP) +2 Ribery slavi gol (Foto: AFP)

Opet je zaiskrilo u svlačionici Bayerna, piše njemački Bild. Dan uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka na Anfieldu protiv Liverpoola situacija u taboru najtrofejnijeg njemačkog kluba prilično je napeta.

Ako je vjerovati Bildu, hrvatski trener Niko Kovač u sukobu je s pola svlačionice. Neki detalji govore da to nije daleko od istine, a znamo li da se Kovač u jesenskom dijelu sezone žestoko sukobljavao s nekim igračima Bayerna, dojam da se nešto događa u svlačionici FC-a Hollywood još je jači.

Bayern je u posljednjem kolu Bundeslige teškom mukom slavio u Augsburgu s 3:2. Domaćin je vodio 1:0 i 2:1, ali Bayern je uspio preokrenuti.

Izvještaji govore da su Bavarci odigrali dosta loše u obrani te da taj segment igre najviše pati uoči velikog okršaja s Liverpoolom, što je i sam Kovač priznao nakon utakmice, kada je upozorio da neće biti dobro ako ovako budu igrali protiv Liverpoola.

Thiago Alcantara držao je poziciju zadnjeg veznog, no igrao je isuviše ofenzivno i na taj je način puštao Ji Dong-Wona da se razmaše. Korejac je bio strijelac drugog Augsburgova gola.

Thiago Alcantara "poludio" na Kovača

Kovač je izvukao Španjolca iz igre u 82. minuti, a ovaj je „poludio“ na hrvatskog trenera. Kovač mu nije ostao dužan, galamili su i unosili se u lice jedan drugome. Legende Bayerna i TV eksperti Lothar Matthäus, Dietmar Hamann i Stefan Effenberg savjetuju Kovaču da Alcantaru na Anfieldu zamijeni s Javijem Martinezom, koji ga je i zamijenio u Augsburgu.

Drugo je otvoreno pitanje hoće li Franck Ribery igrati umjesto Kingsleyja Comana, koji se lakše ozlijedio na utakmici s Augsburgom.

Sramotni ispad zvijezde Bayerna: "Je... vam majke, bake i cijelo obiteljsko stablo" Franck Ribery (Foto: AFP) Ribery slavi gol (Foto: AFP) Modrić i Ribery (Foto: AFP)

Povijest govori da je francuski veteran nerijetko radio probleme prijašnjim trenerima kada nije bio u startnoj postaviti ili ako bi ga vadili iz igre kada on to nije želio.

Da bi moglo biti problema, govori i detalj s treninga poslije utakmice s Augsburgom. Kako je to uobičajeno, igrači koji nisu igrali ili su ušli pred kraj utakmice morali su odraditi trening.

Nezadovoljne zvijezde

Niko Kovač nije vodio taj trening, prepustio je to bratu Robertu. Ribery, Martinez, Jereme Boateng, Renato Sanches, Rafinha i Alphonso Davies navodno su se požalili mlađem Kovaču da nije u redu što trening ne vodi glavni trener jer mu se ovako ne mogu nametnuti za utakmicu s Liverpoolom.

Kovača gadno nagazili: Velika ga zvijezda napala, predsjednik oštro upozorio, a i hrvatski im smeta Niko Kovač i Hasan Salihamidžić s igračima Bayerna (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) +2 Niko Kovač (Foto: AFP)

Još jedan detalj unio je nemir u svlačionicu Bayerna. Procurila je informacija da je prije utakmice sa Stuttgartom Kovač održao bukvicu igračima upozorivši ih da više neće tolerirati kašnjenje na treninge. Kovač je žestoko izribao svoje igrače, a onda je sutradan zakasnio na trening pet minuta, što je razljutilo razmažene zvijezda Bayerna.

Je li to Kovač namjerno napravio, kako bi im poslao poruku tko je tu glavni, teško je reći, ali bivši hrvatski izbornik oduvijek je poznat po željeznoj disciplini i preciznosti, tako da nam je prilično čudno da je zakasnio na trening dan poslije takvoga govora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider