Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
situacija se mijenja

Otkriveno tko je "minirao" Kovača, direktor ga podržao: "Želim da ostane godinama"

Kovač se unatoč svemu održao na klupi Bayerna, a sudeći po riječima Bayernova direktora, tamo bi mogao ostati još neko vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač prolazi kroz turbulencije praktički otkad je sjeo na klupu Bayerna. Prvi loši rezultati bili su dovoljni da poljuljaju njegovu poziciju, a brzo se počelo pisati o otkazu i potencijalnim nasljednicima.

Svlačionica Bayerna nije na najboljem glasu što se tiče odnosa s trenerima. Najveće zvijezde i senatori skloni su žaljenju kod šefova, a često se piše o bojkotiranju trenera. Dovoljno se prisjetiti Carla Ancelottija, koji je postao prvi trener u povijesti koji nije dočekao kraj Oktoberfesta na klupi Bayerna.

Činilo se da slična sudbina čeka i Kovača. Njemački mediji pišu, pozivajući se na informacije uglednog Kickera, da je otkriveno tko je ''minirao'' Kovača – glavni urotnici navodno su bili James Rodriguez, Sandro Wagner i Mats Hummels.

"Želimo da Kovač bude tu i na Božić 2020."

Međutim, bivši hrvatski izbornik još sjedi na klupi bavarskog giganta, a čini se da se situacija polako okreće u njegovu korist. Kovač je dobio javnu podršku igrača, ali i šefova: direktor Karl-Heinz Rummenigge poslao je jasnu poruku u razgovoru za minhenski Abendzeitung.

''Svi u klubu želimo da Kovač dugo ostane. Ne želimo samo da bude trener na Božić 2018., nego i 2019. i 2020. godine'', rekao je Rummenigge.

''On poznaje Bayern i ima ekstreman karakter, na dobar način. Sviđa mi se kao osoba'', dodao je, ali i upozorio Kovača da je rezultat za klub poput Bayerna ipak najvažniji u ocjeni njegova rada.

''Vidim da se bori i da je spreman na promjene, a i mi smo spremni dati mu priliku. Na kraju dana rezultat mora biti dobar, a peto mjesto na kraju sezone je nedopustivo'', rekao je.

Bayern je trenutačno peti u Bundesligi, a u sljedećem kolu čeka ih teško gostovanje kod sedmog Werdera. U Ligi prvaka osigurali su drugi krug, a izvuku li barem bod na gostovanju kod Ajaxa u zadnjem kolu, postat će pobjednici skupine.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider