Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrači stali iza kovača

U Bayernovoj svlačionici postoji krtica koja širi laži i obmane: "Ako ga pronađem..."

Klima u Bayernu dobiva veliki zaokret. Svi su uz Niku, kojeg ni ne razmišljaju smijeniti.

Igrači Bayerna slave pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon tmurnih dana u Bayernu i velikog pritiska na Niku Kovača, pobjeda 5:1 protiv Benfice u Ligi prvaka legla je kao budali šamar. Kovač je konačno imao razloga za osmijeh i zadovoljstvo, baš kao i Bayernovi šefovi. No ono što najviše veseli u cijeloj priči je podrška igrača koju je dobio nakon utakmice.

Prvi je pred kamere stao Arjen Robben, strijelac dva pogotka, koji je čvrsto uz bivšeg hrvatskog izbornika.

Kapetan Bayerna također uz Niku

"Pobjeđujemo zajedno, gubimo zajedno. Bio sam jako sretan. Sretan zbog nas, ali i zbog Nike. On je jedan od nas i mjesto mu je s nama."

Uz Kovača je i kapetan Bayerna, vratar Manuel Neuer.

"Momčad igra za trenera. On je napravio sve da danas pobijedimo."

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić bio je vrlo zadovoljan pobjedom Bavaraca, ali i ljutit zbog nekih stvari koje cure u javnost iz Bayernove svlačionice.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu svih 90 minuta. Imam osjećaj da svaki udarac prema našim vratima završi golom. Ali danas je bio jako dobar dan za nas i želja nam je tako nastaviti. Što se Nike tiče, mislim da je izvedba igrača rekla dovoljno. Momčad je preuzela odgovornost na sebe. Igrali su kao pravi Bayern, igrali za trenera i klub", rekao je Salihamidžić.

Postoji krtica u svlačionici Bayerna?

Upitan hoće li Kovač sjediti na klupi i za vikend kada Bayern gostuje kod Werdera u Bundesligi, Salihamidžić je bez razmišljanja odgovorio:

"Naravno."

U posljednje vrijeme se jako puno pisali da će Kovača na klupi Bayerna zamijeniti legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger. Upitan po tom pitanju, sportski direktor Bayerna bio je vrlo oštar.

"Ne. Sa 100 postotnom sigurnošću vam tvrdim da to nije istina. Razgovarali smo o problemu koji imamo, ali u nijednom trenutku nismo razgovarali o drugim trenerima", kazao je Salihamidžić.

Novinare je nakon toga zanimalo odakle cure te informacije i postoji li neka "krtica" u Bayernu koja širi laži i obmane.

"Ako postoji, možete si samo zamisliti što ću mu napraviti ako ga uhvatim."

Kovač smiren i zadovoljan

Kovač je bio vrlo zadovoljan nastupom svoje momčadi, osim početne dvije minute drugog poluvremena kada je Benfica smanjila na 3:1.

"Konačno smo dobro odigrali svih 90 minuta, osim početnog dijela drugog poluvremena kada smo primili pogodak. Sada je najbitnije da ovako nastavimo i u prvenstvu", rekao je između ostalog Kovač, kojeg u subotu očekuje gostovanje kod Werdera.

"Svi znamo da će biti teško. Moramo zadržati ovaj osjećaj nakon pobjede protiv Benfice i prenijeti ga u idući meč Bundeslige. Korak po korak možemo se vratiti na vrh ljestvice. Ne smijemo gledati prema vrhu tablice već sada, jer ne možemo preskočiti pet mjesta odjednom."

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider