Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
posao i dalje visi

Kovačev Bayern razbio Benficu i osigurao osminu finala, Mandžukić zabio za pobjedu

Bayern Nike Kovača razbio je Benficu, no to ne garantira njegov ostanak na klupi. Mario Mandžukić zabio je za pobjedu Juventusa.

Kovač i Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bayern Nike Kovač razbio je portugalsku Benficu i osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka. Bavarci su na Allianz Areni slavili s čak 5:1, čime su možda sačuvali postao hrvatskom stručnjaku.

Kovač je u večerašnju utakmicu ušao pod velikim pritiskom nakon što njegova momčad nije pobijedila u posljednje tri bundesligaške utakmice i jer zaostaje za vodećom Borussijom Dortmund velikih devet bodova. Momčad mu je dobro reagirala, no to i dalje nije garancija da će ostati na klupi Bavaraca.

Arjen Robben zabio je prva dva pogotka za Bayern, druga dva je zabio Robert Lewandowski, a peti Franck Ribery. Jedini pogodak za goste zabio je Fernandes odmah na početku drugog poluvremena.

Bayern je vodeći u svojoj skupini s 13 bodova, a odmah iza njega slijedi Ajax, koji je u ranije odigranoj utakmici slavio na gostovanju kod AEK-a. Podsjetimo, u toj se utakmici na travnjak nakon četiri utakmice suspenzije vratio Marko Livaja i odmah zaradio novi crveni karton i skrivio kazneni udarac.

U posljednjem kolu Bayern gostuje kod Ajaxa i u toj će utakmici odlučiti tko osvaja skupinu E.

U skupini H Mario Mandžukić zabio je pobjednički pogodak na utakmici protiv Valencije. Juventus je pred svojim navijačima slavio protiv španjolskog sastava s minimalnih 1:0.

Mandžukić je pogodak zabio u 59. minuti, nakon što ga je preciznom loptom pred samu gol-liniju poslužio Cristiano Ronaldo. Prvi je to pogodak Marija Mandžukića u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

U istoj skupini Manchester United slavio je s 1:0 protiv Young Boys Berna pogotkom Fellainija u sudačkoj nadoknadi utakmice. Tim rezultatom United je ostao u igri za prvo mjesto u skupini, ali mu za to treba pomoć švicarske momčadi u posljednjem kolu.

U posljednjem kolu United ide u goste Valenciji i mora pobijediti da bi imao ikakve šanse za osvajanje skupine.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider