Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Buduće zvijezde lige

Revolucija igrača do 20 godina: Španjolska ne pamti takvu eksploziju talenata

Jedna od najboljih vijesti nakon prvih šest kola La Lige jest pojavljivanje nekoliko igrača do 20 godina, a koji će sigurno biti zvijezde lige u budućnosti.

Mladi talenti La Lige (Foto: AFP / GOL.hr) (Foto: AFP / GOL.hr)

Najmlađi je među tom grupom igrača Barcelonin biser Ansu Fati, koji ima samo 16 godina. Pojavio se od niotkud i odmah ostavio sjajan dojam. Koliki mu je potencijal, potvrdio je i Španjolski nogometni savez, koji se požurio osigurati sve uvjete kako bi mogao zaigrati za Furiju, počevši od SP-a za igrače do 17 godina idućeg mjeseca.

Međutim, on nije jedini koji je pokazao kvalitetu na startu nove sezone La Lige. Rodrygo Goes (18 godina) i Joao Felix (19) također su skrenuli pozornost na sebe, iako su naknade koje su Real i Atletico platili teret za njihove godine. Prvi pogodak za Real u novoj sezoni postigao je i Vinicius Junior, koji je samo nastavio pokazivati svoj potencijal.

Martin Odegaard (20) još je jedan igrač koji je blistao u prvim tjednima sezone. Trenutačno je na posudbi u Real Sociedadu, jedan je od najboljih igrača lige nakon prvih šest kola i na dobrom putu da postane igrač kakvim su ga zamišljali po dolasku u Real sa 16 godina.

Nelson Semedo i Christian Eriksen (Foto: AFP) Real dovodi veliko pojačanje bez odštete: Tražili su pravo bogatstvo, neće dobiti ništa divider

Svoj prvi gol u La Ligi zabio je i Kang-in Lee. Nakon što je Valencia otpustila Marcelina, ovogodišnji MVP Svjetskog prvenstva do 20 godina napokon je dobio platformu za pokazivanje svog talenta, a Šišmiši od njega očekuju puno.

Kang-inov suigrač, 19-godišnji Ferran Torres jedini je španjolski kandidat za nagradu Fifinu Golden Boy i slijedi sličan put poput kolege Južnokorejca jer je ovog ljeta izabran za MVP-a Europskog prvenstva do 19 godina.

Uz njih, tu su još tri strana igrača na koje također treba obratiti pažnju. Take Kubo (18), igrač Reala na posudbi u Mallorci, Šveđanin Alexander Isak (20) u dresu Sociedada i Nigerijac Samu Chukwueze (20) iz Villarreala. Naravno, to nisu svi talenti do 20 godina u La Ligi i lako je moguće da tijekom sezone iskoči još koji tinejdžer pred kojim je svijetla budućnost.

Rodrygo Goes (Foto: AFP) Tinejdžerska senzacija oduševila Madrid: U prvom dodiru ispisao povijest, podsjetio na "pravog" Ronalda divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider