Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio promjene

Bruno Marić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o suđenju u Prvoj HNL: "Bilo je 25 velikih grešaka"

Predsjednik komisije Bruno Marić za Dnevnik Nove TV najavio je javnu analizu spornih situacija u Prvoj HNL.

Komisija za suce Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku da će redovito objavljivati i javno analizirati sporne situacije u hrvatskoj nogometnoj ligi.

Tim je povodom gost Dnevnika Nove TV predsjednik komisije Bruno Marić.

Iako je bilo dosta analize poništenog pogotka Osijeka s bijele točke protiv Hajduka na Poljudu u posljednjem kolu prvog dijela sezone HT Prve lige, Marić tvrdi da pogodak nije neopravdano poništen.

"Pogodak nije neopravdano poništen jer je to bilo kršenje pravila nogometne igre, sudac je donio ispravnu odluku da se kazneni udarac ponovi. Mi smo samo jasno naglasili da je pri donošenju odluke bila pogrešna upotreba VAR tehnologije, ali to ne znači da odluka nije ispravna, samo je donešena na pogrešan način", rekao je pa odgovorio na pitanje hoće li suci biti kažnjeni radi toga.

"Na početku svog mandata sam rekao da nikad neću upotrijebiti riječ da će suci biti kažnjeni. Ako napravimo paralelu s igračima, kada igrač zabije autogol ili dva na nekoj utakmici, klub se sigurno neće odreći tog igrača i javno kazati da će ga kazniti. Ukratko, kazne neće biti".

Marić tvrdi da u HT Prvoj ligi nema tendencioznog suđenja.

"To je razvidno kroz cijelu ovu polusezonu, kao i kroz prošli drugi dio sezone. Ako se sjetite prošle sezone kada smo imali nikad neizvjesnu borbu za ostanak, do zadnjeg trenutka se nije znalo tko će ispasti", rekao je pa dodao kako su napravili analizu koju su predali HNS-u prije tri tjedna.

"Mi smo napravili analizu, podnio sam izvještaj Izvršnom odboru prije tri tjedna u kojem smo analizirali 18 kola i zaključili smo da postoji 25 situacija koje mi kolokvijalno nazivamo crno-bijelim greškama, a to su fundamentalne greške. Primjerice, to su isključenja igrača", rekao je pa dodao kako nema dojam da je neki klub više ili manje oštećen od drugih.

Iako, kako tvrdi Bruno Marić, tendencioznog suđenja nema, a ono nije ni u primisli hrvatskim sucima, grešaka, nažalost, još uvijek ima puno.

"Ako analiziramo velika prvenstva zemalja koje su nogometne jače i čvršće od Hrvatske, onda znamo da i tamo ima puno grešaka. Ne treba tražiti alibi, ali zato ulažemo sve te napore, kao i odluku da idemo s transparentnim objavljivanjem svega što radimo. Želimo pokazati da sucima nije lako, čak ni članovi sudačke Komisije gdje ima sedam članova ponekad nije suglasna oko spornih situacija. Međutim, mi ćemo objaviti hrvatskoj javnosti odluku za koju mislimo da je ispravna".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider