Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
konačno zbogom

Hazard objavom na društvenim mrežama završio sva nagađanja oko nastavka karijere

Eden Hazard okončao je karijeru

Antonio Rüdiger, Luka Modrić i Eden Hazard (Foto: Afp)

Belgijska nogometna zvijezda Eden Hazard službeno je zaključio sportsku karijeru objavom u utorak na društvenoj mreži Instagram.

Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam završiti karijeru profesionalnog nogometaša, napisao je Hazard na Instagramu nakon što nije uspio pronaći novog poslodavca na tržištu.

Antonio Rüdiger, Luka Modrić i Eden Hazard Najveći promašaj Reala pronašao klub: Vraća se u grad gdje je igrao najbolji nogomet karijere? divider

"Nogomet mi je omogućio da ispunim svoje snove, zabavljao sam se na travnjacima diljem svijeta. Tijekom karijere upoznao sam mnoge izvanredne trenere, igrače i suigrače. Želio bih svima zahvaliti, svi će mi nedostajati", napisao je. i nastavio odavati počast svojoj obitelji i obožavateljima.

Tridesetdvogodišnji krilni napadač odigrao je 126 utakmica za Belgiju i postigao 33 gola, a tijekom klupske karijere nosio je dresove Lillea, Chelseaja i na kraju Real Madrida.

Hazardu je krajem prošle sezone istekao ugovor s Realom, no nije se pretjerano proslavio unatoč osvojena dva naslova državnog prvaka i naslovu u Ligi prvaka (2021./22.).Od dolaska u kraljevski klub u srpnju 2019. godine odigrao je ukupno 76 utakmica i postigao samo sedam golova zbog brojnih ozljeda i nepovjerenja trenera.

Rudiger, Modrić i Hazard Real Madrid otpustio Edena Hazarda: Bacili su 100 milijuna eura u vjetar divider

Bivši kapetan belgijske reprezentacije najveći je trag ostavio u Chelseaju za koji je igrao od 2012. do 2019. godine. Za modre iz Londona odigrao je ukupno 352 utakmice i upisao 110 golova uz 92 asistencije.Na Otoku je dvaput osvojio naslov državnog prvaka, a s Chelseajem je dvaput osvojio i Europsku ligu. Osvojio je još jednom FA kup i Liga kup.

Krilni napadač, koji je predstavljao Belgiju na tri svjetska i dva europska prvenstva, profesionalnu karijeru započeo je u Lilleu s kojim je u sezoni 2010./11. osvojio domaću dvostruku krunu. Za francusku momčad upisao je 194 nastupa i postigao 50 golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider