Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nogometni romantičar

Srpski velemajstor otkrio zašto je odbio bogatstvo i ostao u klubu iz snova: "Ne možeš kupiti sreću"

Sjajnog ofenzivca nije mogla slomiti ni nemoralna kineska ponuda. Odabrao je ostati u klubu u kojem je pronašao sreću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dušan Tadić kapetan je nizozemskog Ajaxa, a o kakvom se ‘’španeru’’ radi dobro govori podatak da se radi o jednom od samo 11 igrača u povijesti kojima je francuski L’Equipe dodijelio ocjenu 10. Tadić je svoju desetku zaradio prošle sezone protiv madridskog Reala.

Već drugu sezonu Tadić je srce i duša napada Ajaxa – svog kluba iz snova. Stigao je ljeta 2018. za samo 11 milijuna eura, a iako je, barem na papiru, mogao pronaći i atraktivniji angažman, u Tadićevoj glavi nije bilo dvojbe – on je želio samo u Ajax.

"Bio je to jedini klub u koji sam želio ići"

‘’Volio sam Ajax od djetinjstva. Mnogo klubova bilo je zainteresirano, ali rekao sam Southamptonu da želim samo u Ajax. Možda su oni htjeli da idem u drugi klub, ali bio sam jasan: bio je to jedini klub u koji sam želio", rekao je engleskom The Guardianu.

gol expired Velika pobjeda Ivana Rakitića: "Više nije na prodaju. Dokazao je to i treneru Barcelone" divider

"Mislim da sam zaslužio birati klub nakon svega što sam napravio Southampton u četiri godine. Imao sam puno prilika za odlazak, ali ostao bih i potpisao novi ugovor", dodao je.

Southampton se na kraju ponio gospodski i ostvario želju svojoj zvijezdi, iako su zasigurno mogli puno bolje zaraditi na njemu.

gol expired Tenis je ovo doživio samo četiri puta u povijesti: Izašao na teren i nije osvojio niti jedan poen divider

"Jako cijenim što su mi dopustili da slijedim snove, vjerojatno su mogli dobiti puno više novca od drugih klubova", rekao je igrač koji je u Ajaxu je odmah pronašao svoje mjesto.

Odbio ludu ponudu iz Kine: "Moraš slušati svoje srce"

"Mislim da su me trebali i da sam ja trebao njih, baš smo se pronašli", rekao je Tadić, koji je u Ajaxu zamalo završio i 2014., ali tada je iz Groningena ipak otišao u Southampton.

Miočić u borbi protiv Cormiera (Foto: AFP) Cormier dao naslutiti kada će se dogoditi trilogija s Miočićem: Fanovi neće biti sretni divider

Na kraju je ipak stigao u Ajax, a ponuda za odlazak ne nedostaje mu ni danas. Međutim, Tadiću ne pada napamet napustiti Kopljanike, pa čak ni za nemoralnu ponudu iz Kine od čak 42 milijuna eura za tri sezone.

"Bila je to luda cifra. Imao sam nekoliko dobrih ponuda iz Kine, ali moraš slušati i svoje srce. Novac nije sve, sreću ne možeš kupiti. Osjećam se bogato iznutra", zaključuje ovaj istinski nogometni romantičar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider