Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna od naljepših priča

Srbin oduševio svijet: Najbolje pojačanje sezone, savršena predstava i ocjene kakve se ne viđaju često

Prije godinu dana Dušan Tadić je slavio opstanak u Premierligi sa Southamptonom, a danas je jedna od najvećih priča Lige prvaka i čovjek koji je uništio Real na Santiago Bernabeuu.

Dušan Tadić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prošlo ljeto Dušan Tadić (30) stigao je u Ajax za samo deset milijuna eura i praktički rijetko tko je obraćao pažnju na taj transfer. Štoviše, neki su smatrali da je krenuo silaznom putanjom jer se nije proslavio u posljednjim sezonama u Premierligi, odnosno od sezone 2015./2016. nije igrao u skladu sa svojim mogućnostima.

Sve do ove sezone i reinkarnacije u Amsterdamu, gdje se preporodio i postao jedna od najvećih priča Lige prvaka. Tadić je bio ključni igrač u razbijanju Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala. Koliko je bio impresivan, dovoljno govore statistički podaci: jedan pogodak, dvije asistencije, 4/4 uspješna driblinga, pet ključnih dodavanja, tri kreirane velike šanse i 6/10 dobivenih duela.

Neloše za igrača od deset milijuna eura u vremenu gdje su nogometni transferi već odavno probili granicu od 100 milijuna. Tadić je na Bernabeuu odigrao jednu od najboljih, ako ne i najbolju utakmicu u životu.

L'Equipe je Ajaxovu ofenzivnom veznjaku dodijelio vrlo rijetku ocjenu 10/10 za njegovu ''savršenu utakmicu'', dok je Matthijs De Ligt dobio 9/10. Primjera radi, Casemiro je dobio 1/10, a Courtois, Kroos i Nacho ocijenjeni su s 2/10. Toliko je impresivan bio srpski veznjak.

Zidane sve predvidio, najveći krivac oštri sablju: Dugačka lista za odstrel, Modrić najsigurniji Modrić i Zidane u zagrljaju (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) Slavlje igrača Ajaxa (Foto: AFP) +4 David Neres, Luka Modrić i Thibaut Courtois (Foto: AFP)

Međutim, nije Tadić odigrao dobro samo na Bernabeuu. Od početka sezone djeluje kao sasvim drugi igrač od onog kojeg smo gledali posljednjih godina u Southamptonu. U prilog tome ide i 26 pogodaka u svim natjecanjima u njegovoj prvoj sezoni u Ajaxu.

Nizozemska momčad priredila je jedan od najvećih šokova u novijoj povijesti Lige prvaka, a Tadić ne samo da je dijelio asistencije i razigravao suigrače, već je i majstorski driblao poput velikog Zinedinea Zidanea.

''Ovo je vjerojatno najbolja nogometna utakmica koju sam odigrao u životu. Pobijedili smo najbolji klub na svijetu. Jako sam ponosan i mislim da smo usrećili puno ljudi'', izjavio je srpski reprezentativac za Veronicu TV te nadodao:

''Imamo jako dobru momčad i igramo lijep nogomet. Zidane je uvijek bio moj najdraži igrač. Možda sam gledao previše njegovih klipova.''

Bernabeu pamti nekoliko veličanstvenih predstava koje su zauvijek ostale upisane u povijest. Neki od nogometaša s legendarnim nastupima u Madridu su Del Piero, Messi, Ronaldinho, Henry, Maradona i… Dušan Tadić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider