FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
angažirao legendu za trenera

Cormier dao naslutiti kada će se dogoditi trilogija s Miočićem: Fanovi neće biti sretni

Stipe Miočić i Daniel Cormier neće vjerojatno u oktogon prije ljeta 2020. godine.

Miočić u borbi protiv Cormiera (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prošla su gotovo četiri mjeseca otkako je Stipe Miočić na čudesan način preokrenuo meč protiv Daniela Cormiera i nokautom u četvrtoj rundi vratio pojas UFC prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo.

Mnogi se pitaju, ako je već verbalno dogovorena trilogija između Stipe i DC-ja, kada će do nje doći? Cormier smatra da se to neće dogoditi tako brzo, no i to mu odgovara s obzirom na operaciju leđa kojoj je bio podvrgnut.

Ništa od meča prije lipnja?

"Za našu borbu nema vremena sve do lipnja. Gledajući kako trenutačni raspored UFC evenata izgleda, jednostavno nema vremena. Mislim da ćemo se načekati", rekao je Cormier u razgovoru za MMA Junkie.

Cormier je najavio povlačenje u mirovinu još u travnju ove godine, kada je napunio 40 godina, no od toga i dalje nema ništa. Izgleda da će se i s 41 godinom na leđima vratiti u oktogon i ponovno se boriti za pojas prvaka.

"Meni je to čudna situacija. Volio bih da se borimo što prije, ali s druge pak strane osjećam se sve bolje što je više vremena prošlo od operacije leđa. Ponovno se osjećam kao stari ja. Što više vremena prođe, bit ću bolje i spremniji za treći meč", vjeruje DC.

"Što dulje čekamo, to ću ja biti spremniji"

Iako UFC 248 u ožujku i dalje nema glavnu borbu, teško je očekivati da će UFC, a pogotovo Stipe Miočić, pristati na tako nešto. Podsjetimo, Stipe je nakon drugog okršaja s Cormierom morao biti podvrgnut operaciji oka, zbog Cormierovih konstantnih uboda prstima.

"Ja sam uvijek spreman, ali on je prvak i on određuje pravila. Na čekanju sam, ali kada kaže da se borimo, ja ću biti maksimalno spreman. Siguran sam da ću se pripremiti još bolje nego prošli put jer se već sad osjećam bolje nego na startu prošlih priprema", otkrio je.

Cormier je svjestan da je bio bolji od Miočića u uvodne tri runde, ali i da se Stipe sjajno prilagodio te udarcima u tijelo okrenuo meč u svoju korist.

"Ja sam vodio većinu borbe i dobio sve runde. To mi je dobra i pozitivna stvar za početak priprema. Ima još nekih stvari koje moram promijeniti. On je napravio sjajan posao jer se prilagodio i krenuo pogađati udarce u tijelo. To mu je donijelo pobjedu", kazao je Cormier pa otkrio.

Cormier radi s boksačkom legendom Foremanom

"Već sam počeo rješavati problem. Treniram s Georgeom Foremanom koji mi je dao neke vrlo važne boksačke savjete, a protiv Stipe je sve u boksu. On ne udara nogama, samo šake i hrvanje. Već naveliko radim na onome što mi je u prošlom meču stvorilo problem", kazao je DC, pa otkrio zbog čega je njihov rivalitet velik.

"Stipe i ja imamo fantastičan rivalitet. Ja sam dobio prvu borbu na impresivan način, on je isto tako dobio drugu. To su bila prva dva čina, a ovo je drama u tri čina. Sad je vrijeme da odradimo trilogiju", zaključio je Cormier.

Okršaj Miočića i Cormier možda je najveći teškaški rivalitet u povijesti UFC-ove teške kategorije. Obojica su sjajni i kompletni borci, koji nisu preko noći uz pomoć UFC-ove pompe buknuli, već su se godinama dokazivali. Zbog toga ih fanovi toliko cijene i žele gledati njihov konačni obračun.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider