Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ok, ovo morate vidjeti

Tenis je ovo doživio samo četiri puta u povijesti: Izašao na teren i nije osvojio niti jedan poen

Tek četvrti put u teniskoj povijesti ostvaren je tzv. Golden match, u kojem poraženi igrač nije osvojio ni jedan jedini poen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlog vikenda u Dohi je ostvaren rijedak teniski rezultat, tzv. Golden match. Riječ je o teniskom susretu koji završi rezultatom 6:0, 6:0, prilikom kojeg igrač koji je izgubio ne osvoji niti jedan jedini poen.

To je 8. prosinca u kvalifikacijama ITF M15 turnira u Dohi ostvario Tajlanđanin Krittin Koaykul, koji je bez poena ostavio Ukrajinca Artema Bahmeta. To je tek četvrti put u teniskoj povijesti da je ostvaren Golden match.

gol expired Klopp posramio prevoditelja na presici: "Ovo je sr...! Radi to kako treba. Nije tako teško" divider

Prvi susret u kojem je jedan od igrača ostao bez poena dogodio se davne 1910. godine. Tada je Hazel Wightman slavila protiv Huiskamp na turniru Washington State Championshipsu.

Na idući Golden Match moralo se čekati 106 godina! Benjamin Tullou je na ITF turniru u Francuskoj slavio protiv amatera Tomasa Fabiana, a slična se stvar dogodila i prošlog vikenda.

gol expired Trener Barcelone objasnio zašto je ostavio Messija kod kuće pa dao veliki kompliment Rakitiću divider

Nevjerojatna priča

Prema snimci posljednjeg gema koja kruži društvenim mrežama, Ukrajinac Artem Bahmet igrač je koji izgleda kao da nikada prije tog turnira nije primio reket u ruke. Doslovno ne zna ništa.

No rekordi se pišu neovisno o kvaliteti suparnika. Turnir je bio služben, a Bahmet je ušao u negativne knjige teniske povijesti.

O čemu se zapravo radi? Bahmet uopće nije tenisač, no upao je na turnir jer krajem godine nedostaje profesionalnih igrača. S njim je stigao u svojstvu trenera i njegov prijatelj s kojim zajedno ima stranicu za kladioničarske savjete. 

Prijeti mu doživotna kazna bavljenja tenisom, no on nije tenisač i vjerojatno ga nije ni briga. Sve ovo mu je poslužilo za promociju, zaradu, ali i ruganje cijelom sportu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider