Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Svjetski i europski prvak popljuvao sve redom u Barci: "Koga se boji Griezmann? Dječaka od metar i pol koji je napola autističan!?“

U ovom trenutku u fokusu cijele Europe je slučaj Antoinea Griezmanna u Barceloni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Christophe Dugarry, svjetski i europski prvak s Francuskom, za vrijeme igračke karijere slovio je za beskompromisnog napadača. Onako visok, markantan, s kostima od čelika, nije se bojao ući u najžešće duele.

Tukli su ga, ali tukao je i on. Uzvraćao je i zadavao udarce. Bio je odličan nogometaš, hrabar na terenu i izvan njega. Autocenzura, za koju će mnogi reći da je danas nikad veća na Zapadu, kod njega nikad nije stanovala.

gol expired I vi možete pomoći: Hrvat i četvorica Skandinavaca nominirani za najboljeg rukometaša svijeta divider

Nije se libio reći što misli, i nije se bojao što će drugi misliti o njemu. Reklo bi se: što na umu, to na drumu. To je i bit slobode govora, bez nje nema demokracije, zar ne!? Takav je ostao i nakon završetka karijere. Često daje sočne komentare za francuske medije, pa je prokomentirao i kaotičnu situaciju u Barceloni, u kojoj je odigrao jednu sezonu.

Dugarry bez dlake na jeziku

Nije u Barci ostavio bogzna kakav trag, ali ipak je s njom osvojio prvenstvo. Njegova riječ se u francuskoj pozorno sluša, posebice kada su glavna tema najbolji francuski nogometaši.

gol expired "Trener Barcelone ponizio Griezmanna'': Obitelj poludjela, Arsenal ponudio rješenje divider

U ovom trenutku u fokusu cijele Europe je slučaj Antoinea Griezmanna. Ne samo što je Barcin napadač od 120 milijuna eura završio na klupi nego je došao i do ponižavajućeg statusa. Tretiran je poput kakvog početnika, šmrkavca s nekoliko jakih utakmica u nogama.

Poniženje protiv Atletica

Quique Setien uveo ga je protiv Atletica u igru u sudačkoj nadoknadi. Mnogi su ostali šokirani. Puno govori reakcija Diega Simeonea, Griezmannova bivšeg trenera u Atleticu, kada je vidio da Setien uvodi francuskog napadača tek u nadoknadi. Iako se dobro vidjelo da je zbunjen i razočaran, Griezmann je to stoički pretrpio. No nije njegova obitelj, brat i otac žestoko su reagirali. Oštro su napali trenera.

gol expired Procurila snimka na kojoj Brazilka mlati nogometaša Dudua, a njega optužila za napad divider

Dugarry je bio još žešći, po običaju je bio izravan i bombastičan, ali njegove bodlje išle su u drugom smjeru. Priča je dublja i kompleksnija, a Dugarry je naciljao u suštinu stvari. Tamo gdje Katalonce najviše peče, i o čemu se malo tko usuđuje javno govoriti.

"Griezmann i Messi moraju popričati"

"Koga se boji Griezmann? Dječaka od metar i pol koji je napola autističan!? Sve što treba napraviti jest dodati mu nekoliko lopti u pravom trenutku“, zagrmio je Dugarry u razgovoru za RMC Sport.

Dugarry je jedan od onih promatrača koji smatraju da je Lionel Messi Božji dar i prokletstvo za Barcelonu. Kako godine idu, postaje sve veće opterećenje za Barcu. Argentinac je bog i batina Barce, postao je veći od velikog kluba, a to obično ne završava dobro.

gol expired Katalonci ogorčeni na suce i Realove privilegije, ali ovo je najgora Barca u Messijevoj eri: Setien prežaljen, legenda u niskom startu divider

Dugarry smatra kako je očito da postoji problem u odnosu između Griezmanna i Messija. Otpočetka se spekulira da Barcina svlačionica na čelu s Messijem nije baš blagonaklono dočekala Francuza.

Njegove nećkanje da dođe u Barcu, koje je pretvoreno u pravu sapunicu, sa završnom melodramatičnom objavom vide uratka u kojem je poručio da ipak ostaje u Atleticu, ostavilo je gorak okus u ustima igrača Barcelone. Sezonu poslije se predomislio i prešao u Barcelonu, no u svlačionici nije dočekan s fanfarama.

"Griezmann igra ukočeno"

Dugarry je istakao taj detalj. Progovorio je i potrebi da se Messi i Griezmann nađu oči u oči i otvoreno porazgovaraju.

"Već godinu dana govori da ima problema s Messijem. Mora mu sasuti sve u lice."

gol expired Osporavani trener Barcelone ponizio veliku zvijezdu: "Neću mu se ispričavati" divider

Dugarry nije poštedio ni svojeg sunarodnjaka, kritizirao je njegovu igru.

"Istina je da bi mu Messi mogao dati više lopti, ali iskreno, nisam iznenađen. Griezmann gubi lopte, nesiguran je, ukočen, ne pušta nogu, stalno mu je kratka. Očito je da igra s kočnicom. Trebao bi razgovarati s Messijem kako bi riješio problem."

"Setien nije trener za Barcelonu"

Bivši francuski reprezentativac nije poštedio ni Setiena. Po njemu, nije trenerski materijal za Barcelonu.

gol expired Totalni raspad u Barci: Messijev kočijaški ispad na travnjaku, pa žestoka svađa u svlačionici divider

"On kao da trenira klizanje. Setien je dobar čovjek, ali nema razinu za Barcu. Ne zna koga i kada uvesti. Promijenio je Sergija Busquetsa u 85. minuti da bi uveo Ansua Fatija, a potom je Griezmannaa uveo u sudačkoj nadoknadi. Nije to bilo nešto usmjereno protiv Griezmanna. Riječ je o tome da on ne zna kako natjerati svoju momčad da proigra. Jednostavno je smušen. Uvjeren sam da nema ništa protiv Griezmana, ali nije dorastao situaciji", zaključio je Dugarry.

Robert Prosinečki o poznatim nogometašima

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider