Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon var-a pogriješila i sutkinja

Sudački skandal u drugoj Cityjevoj utakmici zaredom: Ovo više nema nikakvog smisla

Nova sporna situacija u drugoj utakmici Manchester Cityja zaredom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo šest dana Manchester City postigao je pogodak nakon "kilometarskog" zaleđa, a sinoć je, ponovno na utakmici Građana, došlo do novog kaosa zbog zaleđa.

Ono što se dogodilo u utakmici Manchester Cityja i Aston Ville, kada se Rodri vraćao iz velikog zaleđa, oteo loptu Mingsu i asistirao Bernardu Silvi za pogodak, je daleko veći skandal od onog što se dogodilo sinoć, ali obje situacije su najbolji dokaz da podizanje zastavice, nakon čega se traži od igrača da nastave igrati, nema nikakvog smisla.

Prije nego nastavimo, recimo da je Premierliga u utorak priznala da je Cityjev pogodak postignut iz zaleđa, odnosno da su suci pogriješili u svojoj odluci.

gol expired Slovenci objasnili otkud im sporne pizze, IHF ih brutalno poklopio zbog optužbi za trovanje divider

"Kada igrač koji se nalazi u nedopuštenoj poziciji odmah potom utječe na suparnika koji je namjerno igrao loptom, sudac prvenstveno mora voditi računa o startu na loptu. Stoga prekršaj zbog 'sprečavanja suparnika ili utjecanja na protivnikovu mogućnost igranja loptom' mora biti kažnjen. Sukladno tome, ukoliko se ponovi situacija slična onoj u kojoj je Rodri utjecao na mogućnost Mingsova odigravanja lopte, ona se mora okarakterizirati kao zaleđe", objavila je Premierliga.

Sporni trenutak s te utakmice pogledajte ovdje

U sinoćnjoj utakmici WBA i Manchester Cityja Bernardo Silva je primio loptu na desnoj strani napada, krenuo prema naprijed, a pomoćna sutkinja je podigla zastavicu tek nekoliko sekundi kasnije, s debelim zakašnjenjem. Igrači WBA su stali, čak i neki igrači Pepa Guardiole, no Cancelo, kojem je Silva dodao loptu, je postigao prekrasan pogodak.

Nakon pregledavanja VAR-a sudac nije imao izbora nego priznati pogodak s obzirom da nije bilo ničega spornog, osim podizanja zastavice sutkinje koja je pogriješila.

gol expired Sprema se borba "She Hulka" i ženskog Khabiba: "To bi bilo kao da se Miočić bori u srednjoj kategoriji" divider

U ovom slučaju pogriješili su igrači WBA koji su stali, ali ne bez razloga već zbog toga što su vidjeli podignutu zastavicu. Pravila jasno nalažu da se akcija može nastaviti iako je zastavica u zraku, te da će se uz pomoć VAR-a donijeti konačna odluka nakon završetka akcije ako završi pogotkom.

Upravo to pravilo oko nastavka igre nakon podizanja zastavice nema nikakvog smisla jer samo buni igrače koji su godinama navikli stati u trenutku kada je zastavica u zraku.

Pogreška VAR-a u utakmici protiv Aston Ville je direktno utjecala na ishod s obzirom da je to bio vodeći pogodak Cityja, dok je sinoć Cancelo zabio za 2:0, a susret je u konačnici završio 5:0.

Sporni trenutak s utakmice WBA i Manchester Cityja pogledajte ovdje

gol expired Internet gori: Urnebesne reakcije na obračun Ibrahimovića i Lukakua divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider