Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezapamćeni interes

Sudbonosna utakmica za dva nogometna grada: Tko zna kad će opet imati ovakvu priliku...

Od 19:00 u pretposljednjem kolu Druge HNL sastaju se Varaždin i Šibenik, dva pretendenta na plasman u najviši rang hrvatskog nogometa.

Leon Benko i Dario Jertec (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Kad su prije sedam godina njihovi klubovi ispali iz HNL-a, ni Varaždinci ni Šibenčani nisu mogli ni zamisliti da će na povratak prvoligaškog nogometa čekati cijelu "vječnost", sve do ovog ljeta.

Dva grada s velikom nogometnom tradicijom, koja su hrvatskom nogometu dala pregršt igrača, ali i trenera i nogometnih djelatnika općenito, od te 2012. bili su u zapećku kad je u pitanju prvoligaško nadmetanje.

Izmjenjivale su se u najvišem rangu svakakve družine, koje bi zaplesale tek jednu ili dvije nogometne sezone i onda se sunovratile među niželigaše, bez ikakvih naznaka da bi se u perspektivi mogli vratiti među elitu.

Sad je stiglo vrijeme za Varaždin i/ili Šibenik. Onaj tko na kraju sezone završi prvi, izravno će se plasirati u HNL za iduću sezonu (2019./2020.) dok će onaj tko ostane kratak u ovoj utrci morati razigravati u dvije utakmice s Istrom 1961.

Nitko se ne uzda u play-off

U tim play-offovima predzadnjeg iz Prve HNL i drugoplasiranog iz Druge HNL uglavnom su prvoligaši izlazili kao pobjednici. Svjesni su toga i u Varaždinu i Šibeniku pa zbog toga jedni i drugi silno žele prvi proći kroz cilj.

Osim toga, iduće sezone će Druga HNL biti još zanimljivija i teža za izboriti kroz nju prvo mjesto. Jer, nakon godina lutanja stabilizirao se Zadar koji će imati velike ambicije, baš kao i Cibalia koja je ove sezone pokorila Treću HNL Istok i vraća se među drugoligaše. Pitanje je i kakav će u drugoligaškoj (ako za nju dobije licencu) konkurenciji biti Rudeš. Zbog svega toga jako je bitno i Varaždincima i Šibenčanima da ove sezone izbore plasman među prvoligaše.

Nezapamćeni interes za drugoligašku utakmicu

Varaždin ovaj dvoboj odluke dočekuje kao prvi, s dva boda prednosti, i to mu automatski daje više opcija uoči preostala dva kola. Varaždincima u današnjoj utakmici igra i neriješeno jer, bude li tako, opet će u posljednjem kolu sami odlučivati o svojoj sudbini, na gostovanju kod Sesveta.

Šibenik je, pak, taj koji mora juriti sva tri boda kako bi za tjedan dana protiv druge momčadi Dinama na svom Šubićevcu postao prvoligaš.

Prošetali smo jutros varaždinskim ulicama, nekakva posebna euforija se nije osjećala, ali navijači Varaždina se očito čuvaju za večerašnji ogled, jer, po dolasku u koji se nalazi u sklopu stadiona uvjerili smo se kako posljednjih 100-tinjak ulaznica polako pronalazi svoje vlasnike.

Varaždinski stadion, čiji je kapacitet 10.800, mogao bi, nadaju se domaćini, biti i dupkom popunjen. A to je za jednu drugoligašku utakmicu nezapamćeno na ovim prostorima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider