Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šlag na kraju sezone

Ludnica u Varaždinu, pada odluka: Veliki obračun za ulazak u Prvu HNL

Varaždin i Šibenik u međusobnom će ogledu odlučiti tko će izravno u Prvu HNL...

Jertec Dario (Photo: Borna Filic/PIXSELL)

Varaždin i Šibenik, svojevremeno važni bastioni Prve HNL već sedam godina nemaju prvoligaša. No to će se sljedeće sezone sigurno promijeniti. Jedino što mjesta nema za oba kluba, pa će o izravnom putniku među elitu odlučivati njihov sutrašnji derbi. Poraženi ide u kvalifikacije.

Sutra u 19 sati, praktički u 90 minuta stat će cijela sezona 2. HNL. Varaždin i Šibenik u međusobnom dvoboju odlučit ce tko će slijeće sezone igrati u 1. HNL, a Varaždin trese navijačka euforija, pa bi tribine Varteksovog stadiona trebale biti do kraja ispunjene.

Direktor Varaždina Toni Dalić ističe:

"Mogu reći da se nogomet itekako vratio u Varaždin. Peti smo najgledaniji klub sa prosjekom gledatelja po 1800 gledatelja. Na to smo jako ponosni i nadamo se da će se ta brojka barem udvostručiti, uđemo li, ako Bog da, u Prvu ligu."

Šibenčani su na sjever Hrvatske otišli s jasnom misijom:

"Očekuje se pun stadion, svi živimo za takvu utakmicu. Zato se nogomet i igra, radi navijača. Na njima je, po meni, veći teret nego na nama, jer oni igraju kući. Pozivamo naše da nas dođu bodriti u što većem broju. Ta tri boda su nam jako bitna", kaže Marko Bulat, mladi nogometaš Šibenika.

Dvoboj Varaždina i Šibenika, uživo će i pod posebnim povećalom pratit će i izbornik Zlatko Dalić.

"Varaždin je moj grad i sutra će biti na stadionu 8,9 tisuća Varaždinaca. Na taj način pokazuju da žele prvu ligu u Varaždinu, da žele prvoligaški nogomet u Varaždinu, da daju podršku klubu, a isto tako šalju poruku da i Županija i Grad moraju puno više stati iza nogometa", kaže izbornik i dodaje:

"Po meni i Varaždin i Šibenik zaslužuju prvoligaša. Neka pobijedi onaj koji bude bolji", poručuje Dalić.

Varaždinci su u posljednje vrijeme snažno upozoravali na suđenje.

"Za sutrašnju utakmicu, vidim da nam je Hrvatski nogometni savez, odnosno Zbor sudaca, dodijelio suca prvoligaškog renomea, internacionalnog suca, tako da vjerujem da će s te strane biti sve u najboljem redu", kaže Toni Dalić.

Trener Varaždina Branko Karačić poručuje:

"Ja bih volio da ova utakmica protekne u fair i korektnoj borbi. Vjerujem da će hrvatski nogomet sutra pobijediti i nogometni klub Varaždin."

Bit će to utakmica dviju momčadi koje predvodi 17-godišnji Marko Bulat, najbolji mladi igrač lige, te 18 godina stariji Leon Benko.

"Živimo za ovu utakmicu. Tu smo gdje jesmo, igra nam samo pobjeda, pružit ćemo maksimum. Dobro smo ih analizirali i nadam se da nas nemaju čime iznenaditi", kaže Marko Bulat.

Iskusni Benko zaključuje:

"Pred ovom publikom koja nas bodri cijelu sezonu, moramo biti pravi. Nadam se da ćemo to i biti, da ćemo ući u Prvu ligu."

Zanimljivo, oba grada čekaju na prvoligaša već sedam godina. Sada je Varaždin u prednosti, ima 2 boda više od Šibenika.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider