Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pada odluka?

Sprema se pravi spektakl: Najvažnija utakmica vikenda igra se u Varaždinu

Prodaja ulaznica ide odlično, a i vrijeme bi se trebalo smilovati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote s početkom u 19:00 igra se veliki drugoligaški derbi Varaždin – Šibenik.

Riječ je o utakmici pretposljednjeg, 25. kola Druge HNL, u kojoj bismo mogli dobiti odgovor na pitanje tko će se izravno plasirati u Prvu HNL za iduću sezonu, a tko će za prvoligaški status morati razigravati s Istrom 1961.

Pravila su takva da pobjednik Druge HNL ide izravno, dok drugoplasirani iz Druge HNL ide u razigravanje s klubom koji među prvoligašima završi na pretposljednjem mjestu. U ovom slučaju to je Istra 1961, a hoće li igrati protiv Varaždina ili Šibenika, saznat ćemo ove subote.

Varaždinci imaju meč loptu

Stanje je na ljestvici takvo da Varaždin ima dva boda prednosti pa je matematika sasvim jasna: domaćini će s pobjedom postati novi prvoligaš. Bilo koji drugi rezultat prolongira odluku za posljednje kolo, s tim da Varaždinu ni remi ne bi bio loš (u tom slučaju trebao bi im trijumf u Sesvetama u posljednjem kolu za plasman u Prvu HNL), dok Šibeniku igra isključivo pobjeda kako bi u posljednjih 90 minuta mogao odlučivati sam o svojoj sudbini protiv Dinamove druge momčadi na Šubićevcu.

Ovaj ogled Varaždinaca i Šibenčana nesumnjivo je najvažnija nogometna utakmica koja će se nadolazećeg vikenda igrati u Hrvatskoj (budući da su sva glavna pitanja vezana uz Prvu HNL riješena), a po svemu sudeći, bit će i najgledanija.

Zapad već rasprodan

Ulaznice se prodaju izvrsno: tribina Zapad već je rasprodana, nema više ulaznica ni za jedan od triju sektora (Zapad lijevo, Zapad sredina, Zapad desno) pa su iz NK-a Varaždin odlučili u prodaju pustiti i ulaznice za Istok. Također, očekuje se i nekoliko stotina navijača i simpatizera Šibenika na južnoj tribini.

U korist ovog nogometnog spektakla idu i metereološke prilike, očekuje se lijepo vrijeme pa bi Gradski stadion u Varaždinu mogao biti odlično popunjen. Službeni je kapacitet 10.800, a domaćini najavljuju da bi se moglo okupiti oko 8000 gledatelja, što je i za većinu prvoligaških utakmica nedostižna brojka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider