Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaigrao Ante Erceg

Dramatična završnica na Rujevici: Rijeka zabila u nadoknadi, Istra ima za čime žaliti

Na Rujevici je odigrana napeta utakmica između Rijeke i Istre 1961 za plasman u Europu.

Rijeka - Istra 1961 (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Nogometaši Istre 1961 i Rijeke podijelili su bodove (2:2) u susretu 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici.

Puljani su poveli u 31. minuti, a strijelac je bio Advan Kadušić. U 50. minuti Monsef Bakrar je udvostručio prednost pulske momčadi. Rijeka je smanjila zaostatak u 73. minuti, kad je Matija Frigan bio precizan izvođač kaznenog udarca.

Gol za konačnih 2:2 postigao je Prince Ampem u sedmoj minuti sučevog dodatka. Istra 1961 je od 37. minute bila s igračem manje, jer je kapetan gostiju Einar Galilea tada isključen zaradivši dva žuta kartona.

Prema očekivanjima, momčad koju vodi Španjolac Gonzalo Garcia došla je na Rujevicu aktivno se braniti i čekati priliku u kontranapadima ili pogreške domaće obrane. I tako su Puljani postigli oba pogotka.

Kadušić iskoristio pogrešku riječke obrane

U 31. minuti Advan Kadušić nije odustajao ni kad se činilo da je riječka obrana uspjela na crti kaznenog prostora zaustaviti napad Puljana. No, Vukčevićeva povratna lopta prema vrataru Nediljku Labroviću nije bila dovoljno snažna. Riječki kapetan je pokušao ispucati loptu, ali je Kadušić ušao u klizeći start i sretno došao do svog prvog pogotka u HNL-u. Naime, lopta ga je prvo pogodila od desne noge, odbila se u lijevu, a od nje u mrežu.

Luka Modrić Ancelotti otkrio sastav za finale Kupa: Evo što je s Modrićem divider

Šest minuta poslije gosti su ostali s desetoricom igrača na terenu. Frigan se uspio ubaciti ispred Galilee, koji je od 17. minute igrao opterećen žutim kartonom. Došlo je do kontakta nakon kojeg je napadač Rijeke završio na travnjaku, a sudac Pajač bez zadrške pokazao novi žuti karton španjolskom stoperu i poslao ga u svlačionicu.

Rijeka do kraja poluvremena nije uspjela iskoristiti brojčanu prednost, ali je bilo za očekivati da će to učiniti u nastavku. Međutim, već u petoj minuti drugog dijela momčad Sergeja Jakirovića doživjela je novi šok i upala u zaostatak od dva pogotka.

Istra povećala vodstvo s igračem manje

Monsef Bakrar je u kontranapadu prošao između nekolicine domaćih nogometaša, došao do ruba kaznenog prostora, a onda poslao loptu ulijevo prema Kadušiću i odmah krenuo utrčavati prema vratima.

Suigrač je osjetio njegovu namjeru i odličnim dodavanjem doveo Alžirca "oči u oči" s Labrovićem. Bakrar je bio nepogrešiv, poslao loptu u bliži donji kut za 2:0.

Nakon toga je Rijeka krenula po preokret, stvarala prilike, ali imala je Istra 1961 još jednog spremnog junaka, vratara Lovru Majkića. Branio je pokušaje Selahija (53), Obregona (59), Frigana (61) i Ampema (66).

Riječani stigli do boda u nadoknadi

No, u 70. minuti je Marešić srušio Obregona u pulskom kaznenom prostoru i Pajač je bez zadrške dosudio kazneni udarac. Frigan je preuzeo ulogu izvođača. Najbolji strijelac Rijeke je odlučio pucati visoko u desnu stranu Istrinog gola, Majkić je pročitao udarac, ali je u njemu bilo previše snage i preciznosti da bi pulski vratar to uspio obraniti.

Dion Beljo VIDEO Beljo zabio golčinu u Bundesligi: Protivnici su samo raširili ruke divider

Zbog mnogih prekida, sudac Pajač je pokazao osam minuta dodatka na osnovnih 90, što je u konačnici bilo dovoljno Riječanima da se spase poraza. U sedmoj minuti dodanog vremena Prince Ampem se najbolje snašao na petercu ispred Majkića, primio loptu nakon ubačaja s lijeve strane i zakucao u mrežu, što ni čudotvorni Majkić nije mogao spriječiti.

Utakmicu na Rujevici pred više od 6000 gledatelja sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

video

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX