Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije previše razočaran

Trener Rijeke otkrio na što je ponosan: "Da smo zabili gol, prošli bismo dalje"

Djurgarden je izbacio Rijeku i u 3. pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv Sepsija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gostujućim porazom od Djurgardena (2:0) nogometaši Rijeke ispali su u 2. pretkolu Konferencijske lige s ukupnih 4:1, ali to nije previše razočaralo riječkog stratega Dragana Tadića.

Od prve su minute krenula tri talentirana nogometaša, Hodža, Frigan i Liber, na koje je Tadić iznimno ponosan:

"Ponosan sam na mlade igrače, odigrali su dobro. Kroz ovakve utakmice mogu se samo dizati. Nema tu mladih ili starih, ili jesi ili nisi", rekao je Tadić.

Hrvatska trenutno 54. po nacionalnom koeficijentu u sezoni 2022./2023. Poražavajući podatak kao šamar HNL-u: Samo jedna liga u cijeloj Europi uzela manje bodova divider

U prvom poluvremenu Riječani su pružili dobar otpor domaćinu, koji je imao snažnu podršku s tribina:

"Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Sve smo odigrali po dogovoru, nedostojao nam je samo gol. Zabili smo jedan, ali čujem da bilo zaleđe. Tek smo pred kraj poluvremena ostali bez posjeda, ali nisu nam ništa posebno stvorili. Pogodili su stativu iz ubačaja", kazao je Tadić pa rekao nešto više o drugom dijelu susreta:

Tadić otkrio što je prelomilo utakmicu

"Dogovorili smo se da ćemo izaći još jači, ali presjekao nas je gol. To im je dalo krila. Pokušali smo se vratiti izmjenama, ali oni su nošeni atmosferom dali i drugi gol. To je prelomilo utakmicu", rekao je.

Za kraj, Tadić je zaključio da bi ih eventualni pogodak u prvom dijelu odveo dalje:

gol expired Šveđani u transu nakon pobjede, cijeli stadion je grmio: "J**i se Rijeko" divider

"Da smo dali gol u prvom poluvremenu, prošli bi dalje, ali nismo. Generalno mogu biti ponosan. Znali smo da neće biti lako jer su oni u najbolji formi u Švedskoj i igraju odlično. Da smo posloženi, da smo u 15. kolu, bilo bi drugačije", zaključio je.

Nogometaši Djurgardena u 3. pretkolu Konferencijske lige idu na rumunjski Sepsi, koji je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio ljubljansku Olimpiju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider