Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Djurgarden opet slavio

Rijeka (is)pala bez ispaljenog metka u Švedskoj i oprostila se od Konferencijske lige

U uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige Djurgarden je s 2:0 pobijedio Rijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Djurgardena s 2:0 u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Šveđani su tako prošli u iduću rundu kvalifikacija s ukupnim rezultatom 4:1, nakon što su prije tjedan dana u prvom susretu slavili na Rujevici s 2:1.

Rijeka je u uzvratu odigrala nešto žešće i odlučnije nego li u prvom susretu, pogotovo se to odnosi na prvih 45 minuta u Stockholmu, no na kraju je to bilo premalo za prolaz dalje. Djurgarden je Rijeku slomio u drugom poluvremenu kada je postigao oba pogotka. Strijelci su bili Hien u 55. i Banda u 84. minuti.

Dobro prvo poluvrijeme Rijeke ostalo nenaplaćeno

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo agresivno s obje strane te dosta nervozno, ali treba naglasiti kako su igrači Rijeke izgledali odlučnije i borbenije nego li u prvom susretu na svojoj Rujevici.

Posebno su razigrani bili Ampem i Frigan koji su bili najveća prijetnja domaćem sastavu, a upravo je u 25. minuti Prince Ampem glavom pogodio domaću mrežu nakon ubačaja. No, pritom je igrač Rijeke bio u zaleđu te hrvatska momčad time nije nadoknadila minus iz prve utakmice.

Uragan Djurgardena u nastavku

Igralo se energično, iako su prave prilike na obje strane bile rijetke. Najbolju šansu imao je Djurgarden u 44. minuti. Lopta upućena od Osora je došla do Radetinca koji je u padu pogodio gredu riječkih vrata, a odmah nakon toga je Vučkić opasno zaprijetio na drugoj strani.

Drugo poluvrijeme mnogo je bolje otvorio Djurgarden koji je napadao u valovima prema Labroviću, a Rijeka je pokleknula u 55. minuti. Stvorena je gužva ispred riječkog vratara, a na loptu je naletio Isak Hien te je pospremio u mrežu za domaće vodstvo.

Nakon gola Djurgarden je primirio sa svojim napadima, a Rijeka je do kraja prilično bezuspješno pokušala zakomplicirati ovaj uzvratni susret. Čak štoviše, sve je zaključeno novim golom Djurgardena. U 84. minuti je konačnih 2:0 postavio Emmanuel Banda.

Konferencijska liga, 2. pretkolo (uzvratna utakmica):

Djurgarden - Rijeka 2:0 (Hien 55, Banda 84); prva utakmica 2:1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider