Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Užarena atmosfera

Šveđani u transu nakon pobjede, cijeli stadion je grmio: "J**i se Rijeko"

Djurgarden je izbacio Rijeku s 4:1 u 2. pretkolu Konferencijske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke ispali su u 2. pretkolu Konferencijske lige. Ponovno je slavio švedski Djurgarden (2:0) i s ukupnih 4:1 prošao u sljedeće kolo europskog natjecanja.

Dočekala je Riječane naelektrizirana atmosfera u Stockholmu. ali i skupina maskiranih huligana ispred hotela u kojem su odsjeli. Pozivali su Riječane na tučnjavu, ali, srećom, nije došlo do sukoba.

No švedski huligani nisu stali na tome. Nekoliko sati prije utakmice ponovno su pokušali napasti navijače Rijeke u središtu švedske prijestolnice, ali u tome ih je spriječila policija koja je brzo reagirala i stala između dvije suprostavljene skupine.

Navijči Djurgardena Vruća uvertira u europski dvoboj: Maskirani huligani pokušali napasti navijače Rijeke divider

Već po uvertiri bilo je jasno da će Riječane na tribinama štokholmske arene dočekati užarena atmosfera. Cijeli je stadion nekoliko puta zagrmio, pjevali su pogrdne pjesme, a izbacivanje riječkog sastava iz Europe pokrenulo je pravu euforiju među domaćim navijačima.

Veliki broj navijača na Twitteru imao je samo jednu poruku za hrvatskog predstavnika: "J**i se Rijeko".

Djelić atmosfere s utakmice u Stockholmu možete vidjeti OVDJE.

Zaiskrilo na Rujevici

Podsjetimo, uoči prve utakmice, koja je odigrana na Rujevici, došlo je do kraćeg sukoba između švedskih i hrvatskih navijača.

Skupina od 100-tinjak švedskih navijača boravila je na terasama nekolicine kafića, da bi u jednom trenutku se pojavilo oko 70 pripadnika Armade.

Prema Šveđanima su poletjele baklje, oni su uzvrati bocama, a srećom nije došlo do nekog većeg izravnog fizičkog obračuna. Naime, policija je bila prisutna na Korzu pokraj navijača Djurgardena i spriječila je da dođe do makljaže.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider