Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo što kaže

Jedan od najboljih hrvatskih vratara nada se da je došlo vrijeme za Dalićev poziv

Za Dnevnik Nove TV govori jedan od naših najboljih vratara Dominik Kotarski. On ima 24 godine i brani za prvu momčad prvenstva Grčke. Kao i svaki elitni nogometaš nada se i pozivu u reprezentaciju.

U ljeto 2022. Dominik Kotarski povukao je sjajan potez prelaskom iz Gorice u PAOK gdje je ubrzo svojim obrana zaludio fanatične navijače iz Soluna, ali i impresionirao grčku nogometnu javnost.

"Desila se neka posebna veza između mene i PAOK-a, oni su riskirali na neki način, ja sam pronašao etu tu jednu dobru odskočnu stepenicu i moram reći da sam zadovoljan, i s prezentacijama i s klubom općenito", priča Kotarski za Dnevnik Nove TV.

Kotarski je dosad za PAOK upisao 75 nastupa, primio 65 golova, a čak 32 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Tržišna vrijednost mu se udvostručila i sada iznosi četiri milijuna eura.

"Vjerujem da PAOK može ovako izgurati do kraja"

S PAOK-om trenutačno uživa doista sjajnu sezonu - bez poraza su izborili osminu finala Konferencijske lige, a u Grčkoj se bore za dvostruku krunu.

"U dobroj smo poziciji u prvenstvu, držimo prvu poziciju, sutra igramo polufinale Kupa, prvu utakmicu protiv Panathinaikosa. Kažem, drugi, treći mjesec su mjeseci kad se lomi, kad se osvaja prvenstvo, kad se radi neka razlika. Tako da vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo ovako izgurati do kraja."

Posebna podrška im je strastvena navijačka vojska - iako Grčka ima ozbiljne probleme s huliganizmom - sjećamo se kolovoza i Atene koja je odnijela život navijača AEK-a, da bi u prosincu na odbojkaškom derbiju Panathinaiksoa i Olympiakosa smrtno stradao 31-godišnji policajac. Sportski događaji održavali su se potom pred praznim tribinama.

"Moram baš napomenuti da sutra napokon nakon dva mjeseca istječe ta kazna. Sutra se navijači nakon dva mjeseca vraćaju na stadion. Baš je bilo muka nekako igrati pred praznim tribinama. To traje od sredine 12. mjeseca. Desile su neke stvari, na koje nažalost ne možemo utjecati."

"Bilo je lijepo iskustvo dijeliti teren s Van der Sarom"

Kotarskom PAOK nije prvo inozemno iskustvo, sa samo 18 godina preselio je iz Dinama u slavni Ajax - i to na preporuku Edwina van der Saara.

"Bio je prisutan na većini treninga, čak se nekad znao skinuti u rukavice, biti s nama na terenu. Bilo je lijepo iskustvo s jednom takvom osobom i golmanskom ikonom dijeliti teren i odraditi koji trening. I naravno da je bilo lijepo razgovarati s njim."

Iako nikada nije dobio pravu šansu u prvoj momčadi Ajaxa, puno mu je pomogla i suradnja s Andreom Onanom, danas vratarom Manchester Uniteda.

"Davao mi je savjete, uvijek je bio tu uz mene. Bio je u sličnoj situaciji kao ja, doveden je kao buduća zvijezda, veliki talent, prošao je sve to – definitivno mi je mogao ukazati na neke stvari, a kao golman, moglo se puno naučiti od njega."

Puno mu je značila i epizoda u Gorici, koja je uslijedila nakon gotovo četiri godine u Amsterdamu. Iz Turopolja je preselio u Solun i ubrzo, s 24 godine, postao interesantan i klubovima poput Bayerna i West Hama.

"Ne kažem da nije bilo nekih kontakata ili nečega, ali nisam to doživio kao nešto spektakularno. Bio sam fokusiran na sebe, tada je trajao i Euro U-21, brzo su počele i pripreme. Nisam to previše doživio, ne volim pričati o nečemu dok to zaista nije na papiru."

"Svakom sportašu je san igrati za svoju državu"

Nada se da će njegovo ime uskoro biti na papiru - onom Zlatka Dalića, s popisom A reprezentativaca, nakon što je prošao sve mlađe hrvatske selekcije.

"Svakom sportašu je san igrati za svoju državu, predstavljati svoj dres, naravno da bih volio to. Ali ja govorim na terenu, rezultati i statistika to pokazuju, ali na neke druge stvari ja nemam kontrolu nad njima i nemam utjecaj. Tako da vidjet ćemo."

Nema sumnje, Kotarski je još jedna potvrda da Hrvatska na vratarskoj poziciji nema straha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider