Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatreni punom parom

Dobra vijest za Dalića: Kalinić odgovorio na spekulacije da ide u Liverpool

Vedran Ćorluka u ponedjeljak je odradio oba treninga u cjelini i u utorak je bio na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću.

Lovre Kalinić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Oporavljeni Vedran Ćorluka u ponedjeljak je odradio oba treninga u cjelini i u utorak je bio na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću, najvažnija je vijest s priprema hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju, gdje su se naši reprezentativci vratili standardnom režimu treniranja iza zatvorenih vrata.

"Radimo stvarno dobro, uvjeti su odlični i za sada sve teče u najboljem redu. U reprezentaciji vlada jedno veliko zajedništvo, svi smo tu s istim ciljem", izjavio je novinarima prije treninga Ante Rebić, koji je nedavno s Eintrachtom osvojio njemački Kup, a u finalnoj 3-1 pobjedi nad Bayernom bio dvostruki strijelac.

Ante Rebić: Nikad se nisam nametao preko medija

"Jako sam sretan i zadovoljan što smo nakon trideset godina donijeli trofej u Frankfurt, drago mi je što sam i osobno s dva postignuta gola u finalu dao svoj doprinos tom povijesnom uspjehu", kazao je Rebić dodavši kako je još prije Božića potpisao novi ugovor s Eintrachtom te da u dresu ovog kluba mora odraditi još tri sezone.

Vedran Ćorluka (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Vedran Ćorluka (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

"Zasad sam tu, vidjet ćemo što će se dalje dogoditi. Drago mi je za trenera Niku Kovača što preuzima momčad Bayerna, taj klub je kalibar za njega. Vjerujem u njega i siguran sam da će odraditi dobar posao, jer se radi o dobrom treneru i dobrom čovjeku s kojim nije teško surađivati", izjavio je Ante Rebić.

Na pitanje novinara "misli li da bi nakon sjajnih nastupa u dresu Eintrachta ovo moglo biti 'njegovo' Svjetsko prvenstvo", Rebić je odgovorio kako se time ne zamara.

"Prvi je cilj proći skupinu a onda idemo dalje korak po korak pa ćemo vidjeti dokle možemo dogurati. Što se mene tiče, nikad se nisam nametao preko medija pa neću ni danas. Uvijek dajem svoj maksimum a na izborniku je da odluči", poručio je Rebić.

Lovre Kalinić: Nigdje mi se ne žuri, ponuda ne nedostaje

Vratar Lovre Kalinić također je pohvalio atmosferu koja vlada u reprezentaciji istaknuvši kako je užitak i poseban gušt biti u Rovinju.

"Iza mene je vrlo dobra sezona premda za nas nije dobro započela. Gent je doveo nekoliko pojačanja i s razlogom smo očekivali borbu za titulu. Međutim, nakon deset kola bili smo tek petnaesti na ljestvici, ali opet smo na kraju osvojili četvrto mjesto i igrali kvalifikacije za Europu. U svakom slučaju sezona nije upropaštena, vjerujem da ćemo sve nadoknaditi iduće sezone", kazao je Kalinić dodavši kako je mu je dobro u Gentu, ali i da će se lako dogovoriti s klupskim čelnicima "ako dođe neka ponuda koja će zadovoljiti i klub i njega".

Hrvatska nogometna reprezentacija (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Hrvatska nogometna reprezentacija (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

"Nigdje mi se ne žuri, ponuda ne nedostaje, na te stvari ne možeš utjecati. Liverpool ? Ne znam ništa o tome, vratarima nije lako, jedna utakmica te ne čini super herojem, ali niti lošim vratarom", poručio je Kalinić.

Dodao je da prati hrvatsku ligu i da sveukupno nije baš oduševljen.

"Ni Dinamo, koji je osvojio titulu, nije odigrao bajnu sezonu, a da ne govorimo o mom Hajduku. Jedino je Rijeka jedina od svih koja drži neki kontinuitet dobrih igara, bez obzira na rošade u ekipi. U svakom slučaju, tehnički gledajući, u Hrvatskoj ima puno kvalitetnijih igrača nego u Belgiji, ali su zato u Belgiji igrači puno fizički spremniji."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider