Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imao klauzulu u ugovoru

VIDEO Dnevnik Nove TV doznaje koliko je Dinamo isplatio Rijeci za Jakirovića

Igor Bišćan nakon 17 utakmica napušta klupu Dinama.

Nakon samo 17 utakmica s mjesta trenera dinama smijenjen je Igor Bišćan. Kiksevi na startu prvenstva i nevjerojatno ispadanje od AEK-a ekspresno su ga stajali klupe, a za novog trenera Dinamo postavljen je, dosadašnji trener Rijeke, Sergej Jakirović.

Dosadašnji trener rijeke na klupi dinama debitirat za nekoliko dana protiv Sparte iz Praga, u prvoj utakmici play-off Europa lige. S novim trenerom dolazi i stručni stožer s kojim se surađivao u Rijeci.

Jakirović ima rezultate iza sebe

Trenersku karijeru počeo je u Sesvetama, nastavio u Gorci s kojom je u sezoni 2018/19. osvojio peto mjesto u domaćem prvenstvu.

Kratko se zadržao u Mariboru nakon kojeg je otišaou Zrinski iz Mostara, kojeg je u sezoni 2021/22. doveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Imao je čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranom.

Jakirović dolazi na mjesto Bišćana od kojega su na predstavljanju velika očekivanja imali i uprava i navijači.

Bišćana košta niz loših rezultata

“Sretan sam da sam ponovno ovdje. Jako sam uzbuđen. Dobro se zna što Dinamo znači za naš nogomet, koju težinu nosi. Ja sam naravno povezna, biti igrač Dinama je velika čast. Uvijek si ponosan kad obučeš taj plavi dres. Ova uloga donosi još više odgovornosti!“, izjavio je Bišćan na svom predstavljanju u Dinamu.

Poraz od Hajduka, remi s Goricom, na kraju i dramatično ispadanje od AEK-a u kvalifikacijama Lige prvaka, očito su bili presudni za Bišćana. U Dinamovom priopćenju stoji kako su donijeli odluku o prekidu suradnje.

“Možemo sad analizirati koliko god hoćemo, ali mislim da u ovom trenutku nemam volje za ništa. Stvarno ne mogu opisat kako se osjećam. Ovo je vjerojatno najgori trenutak u mom životu jer bili smo stvarno blizu velikog podviga. Na kraju, tužni i razočarani idemo kući.“

Prijatelj mu jedini stao u zaštitu

Bez obzira na bolan poraz tu večer još je ima podršku uprave.

“Vjerujem da je to strašan šok za trenera i za njegov stručni stožer. On im našu maksimalnu podršku, ljudsku, kao što su imali do sada. Stoji maksimalno njima na raspolaganju.“

Bišćan je preuzeo klupu Dinama 6. travnja ove godine. Momčad je doveo do naslova prvaka s šest pobjeda i tri remija uz konačnih deset bodova prednosti.

U novu je sezonu krenuo s osvojenim Superkupom, doveo Dinamo do play-offa Europa lige, a u tri prvenstvene utakmice osvojio je četiri boda. Ukupno je Dinamo vodio u 17 službeni utakmica, uz 10 pobjeda, pet remija, i dva poraza.

Koliko go paradoksalno zvučalo, zapravo takve situacije u kojim ispred medija stane jedan čelnik kluba i u tim trenutcima odašilje poruke da klub apsolutno stoji iz svog trenera, da je to prvi pravi znak da su tom treneru dani odbrojani.

To potvrđuje i slučaj Igora Bišćana. Iako, kada je podršku Igoru Bišćanu dao Dario Šimić, njegov dugogodišnji prijatelj, onda tu izjavu treba shvatiti maksimalno iskreno. Doznajemo da je Dario Šimić jedini od čelnika bio protiv smjene Igora Bišćana, ali jednostavno je bio prebrojan od ostatka njegovih “suradnika“.

Ugovor je potpisan

Sergej Jakirović se nalazi u prostorijama Dinama. Prije nekoliko minuta je ušao ondje u prostorije maksimirskog stadion, a ugovor s Dinamom već je potpisan.

Većina ljudi se pita kako je moguće da jedan rivalski klub, a postoji rivalstvo između Rijeke i Dinama, može preoteti trenera jednom klubu. U sitauciji kada sezone već traje i kada taj trener ima važeći s drugim klubom.

Jednostavno i lako. Taj isti trener u svojem ugovoru ima i klauzulu buy-out. To znači da svaki klub može platiti klauzulu da otkupi tog trenera. Tako je bilo i u slučaju Sergeja Jakirovića.

Rijeku koštala stavka u ugovoru

On je u ugovoru ima klauzulu, da svatko tko uplati šest plaća za njega i njegov stručni stožer, može uzeti Jakirovića, pod uvijetkom da Jakirović to isto želi.

Prema našim informacijama to znači da je Rijeka za nekih 200 tisuća eura izgubila trenera s kojim je fantastično ušla u sezonu, koji ih je spasio prošle sezone iz jedne teške situacije te ih dovukao do Europe.

Sada u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu upisao četiri pobjede i pridodao tri u prvenstvu. Jakirović nakon osam utakmica i sedam pobjeda odlazi iz Rijeke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider