Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavna priča u Beču

Hrvatski talent izazvao pomutnju: Sprema se rekordni transfer, navijači u transu

Talentirani hrvatski napadača Dion Drena Beljo sinoć je bio glavna priča u Beču, a danas je još podigao tenzije zaprativši Rapid na Instagramu...

Dion Drena Beljo (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Jučer smo poslijepodne na gol.hr-u objavili ekskluzivnu informaciju da je talentirani hrvatski napadač i donedavni reprezentativac Dion Drena Beljo u ozbiljnim pregovorima s najvećim austrijskim klubom Rapidom iz Beča.

Društvene mreže čine čuda. Nakon toga zapljusnule su me poruke navijača i profesionalnih pratitelja Rapida. Raspitivali su se o Belji i je li doista pred prelaskom u Rapid. Sve ih je zanimalo; od modaliteta i visine transfera, pa do razine talenta, godina i forme.

Edin Džeko Fenerov insajder za gol.hr otkriva hoće li Džeko u Hajduk, koliku ima plaću i što kaže Mourinho divider

Raspitivali su se zašto je u posljednje vrijeme malo igrao u Augsburgu i kako to da je ispao iz kadra hrvatske reprezentacije, a nisu su se libili pitati ni odakle mi informacija.

Austrijski mediji se raspisali o Belji nakon objave na gol.hr-u

Gle čuda, nekoliko sati poslije najveći austrijski mediji objavili su da je Beljo blizu Rapida i da bi to mogao rekordni transfer velikog austrijskog kluba iako o tome prije objave na našem portalu napisali ni slova. Nisu jer nisu imali pojma. Prvo Kronen Zeitung i Kurier, a onda i ostali. Naravno, nisu prenijeli izvor informacije, pa su ostali njih navodili, ali to je već neka druga priča današnjeg novinarstva.

Beljo zapratio Rapid na Instagramu

Priča o Belji u Rapidu proširila se Bečom poput požara. Nekoliko minuta prije ovog teksta javio mi se jedan strastveni pratitelj Rapida s porukom da je Beljo u međuvremenu zapratio Rapid na Instagramu. U kontekstu cijele priče informacija nije trivijalna, nešto govori jer teško da to može biti puka koincidencija, pogotovo jer sam imao dojavu od pouzdanog izvora.

Dion Drena Beljo zapratio Rapid Beč na Instagramu Dion Drena Beljo zapratio Rapid Beč na Instagramu (Foto: GOL.hr)

Prema mojim informacijama, ako se posao realizira, Beljo bi trebao otići u Rapid na posudbu s mogućnošću otkupa. Klauzula je tema pregovara, čini se da ne bi trebala prelaziti tri milijuna eura.

Rekordni Rapidov transfer

To bi bio najveći ulazni transfer u povijesti Rapida. Zasad rekord drži Arnor Ingvi Traustason, koji je 2016. iz Norrkopinga prešao u Rapid za 2,3 milijuna eura. Drugi je na toj listi transfer Ivana Močinića, koji je 2016. iz Rijeke došao za dva milijuna eura.

Rapid ima golemu vojsku navijača, omiljeni je klub u Austriji. Prvak je bio rekordna 32 puta, ali na tronu nije bio od 2008. Kako je financijski moćni RB Salzburg prošle sezone posustao i predao naslov prvaka Sturmu, Rapidleri su očito osjetili da je u predstojećoj sezoni kucnuo njihov trenutak. Traže napadača i spremni su uložiti. Sve govori da je Beljo prvi izbor.

Povratak u hrvatsku reprezentaciju

Beljo je zbog Rapida i želje da uspije u inozemstvu odbio ponude Dinama i Hajduka. Rapid se čini kao dobar odabir. Riječ je o nogometnoj instituciji u kojoj su dubok trag ostavili mnogi Hrvati. Vinkovački napadač bit će prvo ime kluba, minutaža će mu biti zajamčena, a to mu je u ovom trenutku najvažnije jer samo na taj način može se vratiti u formu i izboriti novi poziv izbornika Dalića. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL