Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri bez strategije

Jesu li Mierez i Bukvić za Dinamo? "Nevjerojatno je da su zamrznuli Drmića, Mamić je bio lider i šef"

U velikom videointervjuu za gol.hr Dinko Jeličić govori i o Osijeku.

Dinko Jeličić u velikom videointervjuu za gol.hr prokomentirao je i situaciju u Osijeku. 

Kako vidite Osijek, kojim zatvaramo veliku četvorku hrvatskog nogometa?

"Jedna stabilnost otkako su ušli mađarski vlasnici. Sretan sam što su napravili takvu infrastrukturu. Sad s guštom pogledam utakmice Osijeka s novog stadiona. Kad pogledaš, nema razlika između bilo koje europske utakmice i te koja se igra na Opus Areni. Odmah sve izgleda puno kvalitetnije i bolje. Dojam je takav, a nekad dojam u svemu presuđuje. To je ono što mi se sviđa. Što se tiče ekipe i ideje, mislim da imaju tu jednu razinu stabilnosti. Malo ovo u posljednje vrijeme kako se sve poklopilo s tim rezultatima i nesretnim pogocima u posljednjim minutama. To ih je malo poljuljalo i sada cijela ova medijska hajka oko tih golova protiv Dinama", mršti se i nastavlja:

"Volio bih da toga ima manje, da se takve stvari rješavaju malo hladnije glave, koliko god je moguće. Nije moguće, naravno. Netko će reći da je sve čisto, drugi da nije. Ne želim ulaziti u debatu, naravno da imam svoje mišljenje. Ali Osijek kao veliki klub mora se nadograđivati i ići dalje jer može samo rasti. Koliko god da je nekad teško izgubiti utakmicu kao što su je izgubili, nemojte rasipati energiju. I ja isto nekad eksplodiram, boli te neka stvar, osjećaš nepravdu, ali na taj način samo gubiš fokus s bitnih stvari na koje možeš utjecati."

Bukvić velika nada

Razgovarali smo o velikim talentima. Meni se jako sviđa nogomet koji igra Domagoj Bukvić. Vaš dojam?

"Evo, baš smo o tome pričali. Kod nas se uvijek netko pojavi. Meni je nepoznanica, odjednom tup. Sve što sam gledao u posljednje vrijeme dobro je odigrao. Mogu reći samo pozitivno o njemu jer ne znam njegovu povijest, samo ovo posljednje što sam gledao. Ma, to će uvijek biti tako. Ako sam zbog nečega ponosan što sam Hrvat, to je ta naša genetika koja konstantno izbacuje talente. Posebno je lijepo kada odete u neke velike zemlje pa kada oni ne mogu vjerovati otkud nam svi ti sjajni igrači."

I ova priča s Bukvićem pokazuje da Dinamo više nije monopolist.

"Pa, tko želi monopolista, ha, ha, ha…"

Je li vam čudno to što Dinamo traži Miereza, a barem javno se ne čuje da želi Bukvića? Meni bi bilo logično da sve karte i novce baci na takvog talenta.

"Nisam stvarno čuo da ga žele. Za Miereza sam čuo."

Ima li smisla dovoditi Miereza, pogotovo za taj novac i ako ostane Petković?

"E, sad, to je ključna stvar. Zašto su potpisali Brodića i ostavili ga u Varaždinu?"

Petković još može otići

Otvara mogućnost da će Petković otići na zimu.

"Pa, logično. Ako igraš Ligu prvaka ili Europsku ligu, dakle jaka natjecanja, pa igraš na dva fronta i želiš imati dva jaka napadača, ja odmah potpisujem. Ako ćeš igrati Konferencijsku ligu, možda ti ne trebaju jer je to ipak lakši ritam."

Osim toga, Dinamo ima i Josipa Drmića, koji je bio zaleđen na klupi mjesecima. Kako na to gledate?

"Meni je to nevjerojatno. Kako je Drma igrao u Rijeci, to je bilo… Evo, sada kakvu je golčinu zabio na prijateljskoj utakmici koju smo igrali s Dinamom. To je, ono, milina ga gledati. Gdje su tu problemi, je li stvar u tome što ga neki trener nije vidio, pa ga malo u frižider stavio, pa onda on malo potone. Teško mi je to reći. Ali ono kako je on igrao u Rijeci, meni je on bio najjači napadač."

Da je Drmić prošle zime kojim slučajem prešao u Hajduk, to bi se tituliralo kao megatransfer kod nas.

"Sigurno. Ja sam bio uvjeren da će on u Dinamu napraviti još jači iskorak i da će biti još ubojitiji. Što se dogodilo, to je pitanje. Ima li trener svoju filozofiju, vidi jednog napadača, a ovaj mu se ne uklapa. Ali onda slijedi pitanje - zašto je doveden? Mislim da je tu problem u Dinamu."

Tko je taj tko dovodi igrače i koliko ostaje u klubu?

"Evo, otišao je Bišćan i sigurno je diktirao igrače koje treba. Sad je došao Jakir i on ima drukčiju percepciju onog što mu treba. Jesu li tu problemi da se napravi jasna klupska strategija nevezano tko je trener."

Nema jakog čovjeka koji će to reći, odnosno narediti na koje igrače se bacaju karte.

"Apsolutno, to ne trebamo ni reći. Može o Zdravku Mamiću misliti tko što hoće, ali on je bio lider i gdje god postoji glavni šef, puno je lakše slagati cijelu priču. A propos mladih talenata i Bukovića kojeg smo spomenuli. Imaš malog Rukavinu, koji mi se jako sviđa. Treba li dovoditi Bukovića samo da ga se uzme Osijeku, a imaš već igrača sličnog profila i talenta? Idem njega razvijati, idem njemu dati prostor. I sad taj monopol. Sigurno dok je Zdravko bio da je Dinamo imao malo jači background kada je bilo na li-la hoće li netko u Dinamo ili nekamo drugamo. Osobno smatram da to nije loše za hrvatski nogomet jer nam treba još jači, i Osijek, i Rijeka, i Hajduk, i svi ostali. Da nam je liga kompetentnija jer će iz toga profitirati i Dinamo u Europi, a i svi ostali."

Cijeli intervju s Dinkom Jeličićem

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider