Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oršićeva maestralna utakmica

Dinamu pripao prvi ovosezonski derbi, sada se okreće lovu na Ligu prvaka

Dinamo je slavio u prvom ovosezonskom velikom derbiju protiv Hajduka.

Nogometaši Dinama slavili su u prvom derbiju sezone. Modri su u utakmici s dosta prilika na Poljudu s 2:1 pobijedili Hajduk. Individualna klasa prevagnula je na stranu modrih, a poseban trenutak inspiracije imao je Mislav Oršić.

Odlično je Hajduk krenuo u prvi ovogodišnji derbi. Diamantakos je u 10 minuti priprijetio, ali nije to bio težak plijen za Livakovića. U jednoj od prvih ozbiljnijih akcija modrih Oršić puca a lopta pogađa Žradija u ruku. Bebek, nakon gledanja VAR-a ne dosuđuje kazneni udarac.

U sjajanoj akciji Oršić je na drugoj stativi pronašao Kastratija, a albanski internacionalac zabija u 41. minuti za vodstvo modrih.

"Šteta šta u tom periodu nismo otišli u prednost. To bi drugačije utjecalo na našu igru. Ništa primljeni gol, izigrali su nas. Poveli pred kraj poluvremena, početkom drugog nismo reagirali na taj način, Dinamo je zabio drugi gol", kazao je trener Hajduka Vukas nakon poraza.

gol expired Gorica i dalje stopostotna nakon slavlja kod Lokomotive: Lovrić zabio dva iz slobodnjaka divider

Kod drugog gola Mislav Oršić se prvo oslobodio čuvara, nitko mu od hajdukovih igrača nije ušao u blok, a onda je Ronaldovski odapeo i poentirao. Pravo malo remek djelo.

"Na Poljudu bez obzira što nema publike Hajduk ima forcu i agresiju. I jedio tako smo mogli i trebali ući u utakmicu. Kasnije smo se dizali. Uhvatili smo se dizali, stvorili smo mnoštvo šansi žao mi je što pobjeda nije na kraju uvjerljivija. Mogla je biti uvjerljivija", kazao je trener Dinama Mamić.

Do kraja utakmice, Stanko Jurić, uspio je smanjiti vodstvo Dinama i postaviti konačnih 2:1 u 88. minuti.

"Naš je cilj ući u Ligu prvaka, mi tome stremimo. Jednu smo stepenicu preskočili, sada slijedi nova. Mi smo pokazali da možemo, hoćemo i da imamo kvalitetu. Ne trebamo se bojati nikoga", zaključio je trener Modrih.

Slijede europski ispiti. Dinamo gostuje protiv Ferencvaroša u srijedu, a Hajduk dan poslije gostuje u Makedoniji protiv Renove. Igra se jedna utakmica, nema uzvrata.

gol expired Nikola Vlašić zabio sjajan pogodak u najvećem derbiju ruskog prvenstva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider