Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
puno šansi, ali i promašaja

Dinamo srušio Hajduk na Poljudu u sadržajnom susretu: Napadački nogomet obilježio prvi derbi sezone

Dinamo je bio dominantniji na Poljudu, ali i Hajduk je imao svoje šanse.

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na Poljudu pobijedio Hajduk sa 2-1 upisavši i četvrtu pobjedu ove sezone.

Golove za Modre zabili su Lirim Kastrati (41) i Mislav Oršić (50), dok je strijelac za domaći sastav bio Stanko Jurić (88).

Bila je to druga uzastopna pobjeda Modrih na Poljudu nakon 2-0 iz ožujka, a zanimljivo bio je ovo treći derbi u nizu sa gostujućom pobjedom.

Hajduk je prvi zaprijetio. U 10. minuti Diamantakos je uputio prvi ozbiljniji udarac na utakmici. Međutim, Livaković je obranio. U 23. minuti zaprijetio je i Nejašmić nakon što je Gyurcso ubacio iz slobodnog udarca, no njegov udarac je završio pored gola.

Kakvi su vaši dojmovi nakon prvog derbija sezone?

Ukupno glasova:

Samo minutu kasnije opasno je zaprijetio i Caktaš, ali niti on nije bio precizan. Pored gola je pucao i Gyurcso iz slobodnog udarca u 28. minuti.

gol expired Pobjeda Bjelice u debiju na klupi Osijeka: Razbili Rijeku, golčina Bočkaja iz slobodnjaka divider

Bolju igru Hajduk nije okrunio vodstvom i u 41. minuti stigla je kazna. Majer je povukao i sjajno proigrao Oršića koji s lijeve strane daje odličnu loptu na drugu stativu gdje je Kastrati zabio za vodstvo Modrih.

Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 50. minuti fantastičnim golom Mislava Oršića koji je iskosa sa 25 metara pogodio suprotne rašlje.

Samo četiri minute kasnije sve je moglo biti gotovo. Lovro Majer se odlično riješio svog čuvara i potpuno sam pucao sa sedam metara, ali je Posavec obranio.

Hajduk se mogao vratiti u 'život' u 75. minuti, no Vuškovićev udarac glavom s pet metara Livaković je odlično obranio.

Tračak nade domaćinu donio je Stanko Jurić smanjivši na 2-1 u 88. minuti nakon ubačaja iz kornera. U preostalih šest minuta nadoknade Hajduk je lovio remi, ali nije uspio.

 

HAJDUK - DINAMO 1:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider