Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevstvo za špicu

Ovo je Jakirovićevih jedanaest koji bi trebali istrčati protiv Viktorije u Plzeňu

Dinamo će u 4. kolu Konferencijske lige u goste Viktoriji Plzeň.

Sergej Jakirović (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama broje sitno do okršaja protiv Viktorije Plzeň u 4. kolu Konferencijske lige.

U uvodnom dvoboju s češkim klubom Modri se nisu dobro proveli, međutim ništa nije izgubljeno, moguća pobjeda u uzvratu značila bi veliki korak ka europskom proljeću, barem malo isprala gorak okus koji će ostaviti ova jesen i napuniti plave samopouzdanjem za okršaj na Rujevici.

Juniori Dinama Juniori Dinama upisali poraz u Ligi prvaka mladih: Ostali bez važnog igrača za uzvrat divider

Za to će Jakirović morati pronaći pravu jedanaestoricu za Plzen, za kojom traga proteklih nekoliko kola, a prema svemu sudeći, početnih 11 u Češkoj bit će neka kombinacija imena kojima je dosad vjerovao i onih koji su njegovo povjerenje kupili u posljednjih nekoliko susreta.

Kraljevstvo za napadača

No krenimo najprije s onim očitim, a to je problem druge špice, odnosno tko će biti čovjek koji će pokušati nadomjestiti, pokazalo se, toliko bolan izostanak Brune Petkovića, a čini se kako će to biti Mahir Emreli, koji je te cipele "ispunio" i u uvodnom okršaju s Viktorijom.

Jakirović i Baturina Jakirović uoči Viktorije: "Želio bih u Plzenu nastaviti onako kako smo igrali u Varažinu" divider

Jakirović je protiv Varaždina prednost u špici dao Josipu Drmiću, ali čini se kako je procijenio da Azerbajdžanac ima najbolje karakteristike da otključa češki bedem.

Da padaju sjekire, Mišić, Bulat i Baturina se ne mijenjaju

Osovina koja bi mu trebala dostavljati lopte Mišić – Bulat – Baturina u sredini veznog reda trebala bi ostati standardno ista, dok bi se na krilima uz povratnika u udarnu momčad Darija Špikića trebao pojaviti Jakirov spasitelj protiv Lokomotive Takuro Kaneko.

Maksimirska glavna loža - Vlatka Peras i Mirko Barišić u fokusu Dinamovi navijači mučki su prevareni: Maksimirski farizeji smiju im se u lice i nitko se ne buni divider

Japanac bi trebao dobiti Špikićevu desnu stranu, dok bi bivši igrač Gorice trebao započeti na lijevoj, po kojoj inače ordinira Gabrijel Vidović, no kako je on u posljednje vrijeme malo usporio, Jakirović ga planira odmoriti raspoloženim Japancem.

Zadnja linija ista kao u Zagrebu

U posljednjoj liniji će biti promjena u odnosu na prošli susret s Varaždinom, ali ne bi trebalo biti promjena u odnosu na prošli susret u Europi, pa će Jakirović vjerojatno vjerovati istoj posljednjoj četvorci. To znači da će se Ristovski preseliti na stopera, svoju desnu stranu prepustiti Moharramiju, a lijevu stranu posljednje linije trebali bi držati Ljubičić i Perić, koji su po njoj ordinirali i u Zagrebu protiv Viktorije.

Lindon Selahi i Marko Livaja Jedan igrač Rijeke može brzo u Dinamo besplatno: "Takvih baš i nema u HNL-u" divider

Na golu će ostati Danijel Zagorac, koji je prema svemu sudeći potpuno preuzeo "jedinicu" od Ivana Nevistića te će do daljnjega figurirati kao prvi golman.

Mogući sastav Dinama:

Zagorac – Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić – Mišić, Bulat – Kaneko, Baturina, Špikić – Emreli.

Dinamo za Viktoriju Dinamo za Viktoriju (Foto: Screenshot)

Tablica skupine C Konferencijske lige:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider