Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
konferencijska liga

Jakirović uoči Viktorije: "Želio bih u Plzenu nastaviti onako kako smo igrali u Varažinu"

Sergej Jakirović i Martin Baturina govorili uoči utakmice Dinama i Viktorije Plzen

Nogometaši Viktorije Plzen i Dinama igraju u četvrtak utakmicu 4. kola Konferencijske lige, a susret su najavili trener Sergej Jakirović i novi hrvatski A reprezentativac Martin Baturina.

"Želio bih da u Plzenu nastavimo kao u Varaždinu, pogotovo kao u prvom poluvremenu, da gard bude dinamovski, da budemo puni samopouzdanja. Igrali smo s njima u Zagrebu, iskoristili su našu grešku i pobijedili nas“, započeo je Jakirović na konferenciji za medije.

Torcida Stigle čestitke disciplinskog suca: Hajduku kazna zbog prekida protiv Rudeša, kazne za Dinamo i Varaždin divider

"Uvažavamo ih, posebno njihovu zadnju pobjedu nad Slavijom, ali želimo nešto uzeti u gostima. Morat ćemo biti trkački jako dobri, kad im uzmemo loptu da možemo nešto napraviti".

"Oni su u boljoj situaciji od nas, imaju devet bodova, mogu malo promiješati karte. Ali imamo iskustvo iz Praga, moramo pokazati zrelost kad nas suparnik pritisne, moramo znati odgovoriti na to. Očekujem da će Viktoria biti više napadački orijentirana nego u Zagrebu".

Lindon Selahi i Marko Livaja Jedan igrač Rijeke može brzo u Dinamo besplatno: "Takvih baš i nema u HNL-u" divider

"Naviknuli smo godinama na nogomet s posjedom i individualnom kvalitetom, sad to moramo mijenjati, igrati više radni nogomet. I na tome radimo, ali svjestan sam da to ne ide preko noći. Ja ne mogu biti nezadovoljan igrom, ali rezultatom apsolutno jesam.

"Nisam još u karijeri imao toliko peha u tim završnim akcijama. Razgovaramo svakodnevno, svjesni su igrači svega, ne može im se ništa prigovoriti kad su pristup i želja u pitanju. Drago mi je što sam u Varaždinu vidio da smo ozbiljni, da stvaramo prilike, polako hvatamo automatizme."

Ivica Medo VIDEO Novi statut Dinama i dalje na čekanju: "Bilo je jasno da ne misle iskreno. Navijačima sam poručio..." divider

"Svi će s nama na put izuzev Petka... Ademi i Theophile ne mogu igrati jer nisu prijavljeni za Konferencijsku ligu. Ostavio sam Luku Menala u Zagrebu, jer imamo dosta krila. Ne možemo sve voditi, pa je pala odluka da on ostane. Što naravno ne znači da je otpisan, podvukao je Jakirović.

S Jakirovićem je na presici bio i novi Dalićev veznjak Martin Baturina.

"To mi je bio dječački san. Mogu reći samo - jako sam ponosan, doći ću u reprezentaciju pokušati dati sve od sebe, kako bih se pokazao u najboljem svjetlu."

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider