Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slatke brige

Pouke derbija u Superkupu: Ovako bi Čačićev Dinamo mogao izgledati u prvoj utakmici HNL sezone

Dinamo je u prvoj utakmici sezone pobijedio Hajduk i osvojio Superkup. Trenerr Ante Čačić dobio je odgovore na neka pitanja, ali pojedini igrači zadali su mu brige. Slatke brige, doduše, ali svejedno brige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Dinamo otvorio je sezonu na najbolji mogući način, trofejem u izravnom okršaju s rivalom Hajdukom koji će, smatraju mnogi, i u sezoni 2022-23. biti najveći konkurent Modrima za naslov.

Prijelazni rok još je daleko od gotovog, sigurno će biti još izlaznih transfera, a mogao bi biti i koji ulazni, Ante Čačić već sad ima jako dobru ideju kako bi njegov Dinamo mogao izgledati u tekućoj sezoni, ali oštra konkurencija za pozicije mogla bi mu zadati brige u budućnosti.

gol expired VIDEO Slovenski komentator opsovao tijekom prijenosa Superkupa: "Isti k**ac" divider

Slatke brige, ali i dalje brige, jer pojedini igrači koje se smatra opcijama u rotaciji, već na prvom ispitu sezone potvrdili su se kao ozbiljne opcije. Pojedini čak i za pozicije na kojima ih je malo koji Dinamov kroničar vidio uoči okršaja s Hajdukom u subotu.

Ljubičić dok Bočkaj ne dođe na radnu temperaturu

Prije svih Robert Ljubičić, koji je svoje prve minute u plavom dresu odradio kao - lijevi bek?! Čovjek koji je trebao zaoštriti konkurenciju Arijanu Ademiju i Josipu Mišiću u veznoj liniji, na kraju je uzeo posao Petru Bočkaju…

"Nisam puno u karijeri igrao lijevog beka, ali imam osjećaj da se nisu naigrali baš previše po mojoj strani“, slavodobitno je rekao mladi austrijski nogometaš poslije debija u derbiju.

gol expired Dinamov junak nakon osvajanja Superkupa: "Ne mogu nikako progutati tu situaciju" divider

Mnogi će se složiti s tom tvrdnjom, možda nije bio savršen, ali s malo više prakse na tom dijelu terena mogao bi postati Čačićev čovjek za krizne trenutke na lijevoj strani obrane, a možda čak i prva opcija ne uspije li se Pero Bočkaj ubrzo trgnuti i vratiti svoje mjesto u udarnoj momčadi.

Igrač koji je za 2.700.000 eura stigao zimus iz Osijeka, peti najveći iznos kojeg je hrvatski prvak ikad izbrojio za ulazni transfer, mogao bi se uskoro postati "najskuplji grijač klupe u HNL-u“, nastavi li Ljubičić igrati kako je zaigrao na premijeri.

"Pojedini igrači teže ulaze u optimalnu formu poslije priprema. Konkretno Bočkaj je skinuo par kilograma, to se osjeti na njegovoj igri i trebat će mu vremena da se vrati na razinu na kojoj je bio. Trenutačno mu nedostaje svježine“, pričao je Čačić i dodao kako ga nije eliminirao.

gol expired FOTO Dinamovac "zaspao" uz pehar Superkupa, uskoro odlazi s Maksimira? divider

To je i inače Bočkajev modus operandi, dok je nosio dresove Lokomotive i Osijeka trebalo mu je nekoliko utakmica da dođe na radnu temperaturu, ali Ljubičić je sa svojih 90 minuta protiv najvećeg rivala potvrdio kako ga očekuje težak posao želi li se vratiti u udarnih jedanaest. Posao mu otežava i činjenica da Čačić u kadru ima još „zaboravljene“ Čabraju i Štefulja, no izglednije je kako će oni na posudbu. Barem jedan…

Moharrami od prekobrojnog do pouzdanog

Rukavicu svom konkurentu bacio je i čovjek na suprotnoj strani obrane Sadegh Moharrami. Iranski branič bio je praktički pred izlaznim vratima na kraju protekle sezone jer je kao alternativu Stefanu Ristovskom Dinamo bio doveo Darija Špikića, međutim kako Čačić bivšeg igrača Gorice češće koristi na poziciji desnog krila, nego na njegovoj prirodnoj poziciji, javila se potreba za Moharramijevim ostankom, a on ju je jako dobro iskoristio.

Marko Tolić i Josip Drmić U prvom nastupu za Dinamo osvojio prvi trofej u karijeri: Pogledajte kako suigrači zafrkavaju Drmića divider

Nakon uvodnih nesigurnosti pri početku derbija i problema koje mu je Biuk napravio u prvom poluvremenu, u nastavku se stabilizirao i odigrao sasvim solidnu utakmicu, možda ne dovoljno dobru kako bi izbacio Makedonca iz udarne momčad, ali dovoljno dobru da mu Čačić može vjerovati i na najtežim iskušenjima.

Na desnoj strani bi mogao igrati i pridošli Boško Šutalo, koji je tu poziciju pokrivao i u reprezentaciji U-21, ali on je primarno doveden kao središnji branič. Čačić nije želio žuriti s njim u derbiju jer mu je želio dati još malo vremena za oporavak od ozljede trbušnog zida, no za očekivati je kako će on biti na terenu u srcu obrane u prvom kolu protiv Lokomotive.

S njim u paru trebao bi biti jedan od najskupljih igrača HNL-a, Josip Šutalo, koji je Superkup propustio kako bi se još malo odmorio od naporne prošle sezone, ali to će ovisiti i o situaciji s njim na nogometnom tržištu, jer nije isključeno da hrvatski reprezentativac napusti klub, dođe li nemoralna ponuda.

Zato su tu Rasmus Lauritsen i Dino Perić, koji su bili jako dobri protiv Hajduka i koji su pokazali kako su vrlo ozbiljni konkurenti dvojici Šutala za nastup u 1. kolu HNL-a. Čovjek koji će biti najrazočaraniji ovom situacijom je iskusni Kevin Theophile-Catherine, koji se sad čini kao višak u Čačićevom kadru.

gol expired Čudesni Lovre spašavao, ljutiti Nikola pucao po zbunjenom treneru: Zašto je izvadio razigranog Biuka i stiže li u Hajduk značajno pojačanje? divider

Osovina u veznoj liniji Ademi – Mišić, čini se, nedodirljiva, unatoč brojnim opcijama koje Dinamov šef ima na tim pozicijama, prvi iz očiglednog razloga jer je kapetan i jer je njegov utjecaj u svlačionici odnosno na terenu nezamjenjiv, a drugi se od svog dolaska u Dinamo nametnuo kao jedan od najstandardnijih pojedinaca.

Petković, Drmić ili obojica

U ofenzivi će Čačić imati nekoliko dvojbi, a najviše glavobolje, naizgled, mu zadaju Bruno Petković i Josip Drmić. Spomenuti dvojac dobio je priliku od starta protiv Hajduka i u pojedinim će utakmicama igrati u tandemu, najavio je prije nekoliko dana Čačić, no na težim ispitima skloniji smo vjerovati kako će Modri strateg češće koristiti samo jednog.

Osobito jer su Modri u nastavku derbija za Hajdukom u subotu, kad je Drmić izašao, a Petković prešao u špicu, izgledao puno opasnije, nego u prvom dijelu kad je Petković bio desetka. Zato nam se čini, kako bi na startu sezone Petković trebao dobiti Čačićevo povjerenje.

Na lijevom krilu igrat će Mislav Oršić i njega će samo mogući izlazni transfer izbaciti iz udarne momčadi na početku sezone, dok će Luka Ivanušec sigurno startati, ali je pitanje na kojoj poziciji. Odluči li se Čačić ponovo za Petkovića i Drmića, Ivanušec će igrati na krilu, a ako odabere igru sa jednim centarforom, Petko bi trebao biti „devetka“, Ivanušec „desetka“, a na desno krilo će Čačićev izum – Darijo Špikić.

Bude li sve ok s ozljedama do 15. srpnja, Modri bi na startu nove sezone Prve HNL protiv Lokomotive trebali zaigrati u sastavu Livaković – Ristovski, J. Šutalo, B. Šutalo, Ljubičić – Ademi, Mišić – Špikić, Ivanušec, Oršić – Petković.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider