Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaigrao Petković

Dinamo slavio pred veliki derbi na Poljudu: S dva pogotka slomili Varaždin

Dinamo i Varaždin igrali su na Maksimiru utakmicu 31. kola SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Varaždin Dinamo - Varaždin Dinamo - Varaždin Dinamo - Varaždin

Nogometaši Dinama pobijedili su Varaždin (2:0) u susretu 31. kola HNL-a na Maksimiru.

Bila je to četvrta utakmica Dinama pod vodstvom Igora Bišćana i treća pobjeda uz jedan remi, ali i treća u nizu u kojoj "modri" nisu primili pogodak.

Prvu priliku na susretu imali su "Modri". Sadegh Moharrami je u devetoj minuti ubacio s desne strane, glavom je pucao Josip Drmić, no Oliver Zelenika je odlično reagirao na vratima. Gosti su prvi put zaprijetili u 25. minuti, Fran Brodić je pucao sa 16 metara, no Dominik Livaković je bio siguran.

Yassine Benrahou protiv Gorice Hajduk kiksao protiv predzadnje Gorice: Dinamo može potvrditi naslov na Poljudu divider

U prvih pola sata Dinamo se očekivano nametnuo s posjedom lopte, no Varaždin je čvrsto stajao u obrambenom bloku i nije bilo previše opasnosti pred njihovim vratima.

Dinamo je ipak stigao do prednosti u 41. minuti. Luka Ivanušec je lijepo "podvalio" do Maura Perkovića koji je u gužvi pucao, lopta je nekoga pogodila i odbila se do Špikića koji je pogodio za 1:0.

"Modri" su od 53. do 55. minute imali tri sjajne prilike, no goste su spasili okvir gola i Zelenika. Prvo je u 53. minuti Ivanušec pogodio vratnicu, minutu kasnije odlično je pucao i Baturina, ali je Zelenika obranio. U nastavku je Dinamo imao korner, ubacio je Ljubičić, a Perić pucao glavom, no Zelenika je još jednom bio siguran.

Ramon Mierez Osijek pobjedom protiv Istre napokon prekinuo crnu seriju, obje momčadi promašile kazneni udarac divider

Varaždin je mogao izjednačiti u 77. minuti kada je Tonio Teklić opalio sa 20 metara, lopta je na putu do gola pogodila jednog igrača Dinama i promijenila smjer, ali je otišla malo pokraj gola.

Dvije minute kasnije Dinamo je povećao prednost i praktički riješio pitanje pobjednika. Topić je povukao kontru uposlivši Baturinu koji je odmah proslijedio do Ivanušeca, a ovaj sjajnim udarcem iskosa pogodio za 2:0.

U 84. minuti i Topić se umalo upisao među strijelce no njegov udarac je prošao pored gola.

Najbolju priliku na utakmici Varaždin je imao u 86. minuti, Niko Domjanić je izašao ispred Livakovića i pucao, Livaković je obranio odbivši loptu u stativu.

U ranije odigranom susretu Osijek je pobijedio Istru 1961 sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu nakon čak tri mjeseca čekanja.

Prije ove srijede zadnja pobjeda Osijeka bila je ona 29. siječnja protiv Gorice. Nakon toga je osječki klub odigrao jedanaest prvenstvenih utakmica i jednu u Kupu bez pobjede. U prvenstvu je imao pet remija i šest poraza.

Negativan niz je zaustavio Ramon Mierez, strijelac jedinog pogotka u 72. minuti, čime je uspješnu premijeru na trenerskoj klupi Osijeka imao Stjepan Tomas. Svaka je momčad na ovom ogledu imala i jedanaesterac, ali su vratari obranili oba udarca.

Osijek je imao kazneni udarac u 59. minuti nakon što je Petrusenko igrao rukom. Pucao je Kristijan Lovrić, ali je Lovro Majkić obranio njegov udarac. Bio je to treći jedanaesterac u nizu koji Osijek nije realizirao. Prije Lovrića su neuspješni bili Mierez i Špoljarić.

U 85. minuti kazneni udarac su dobili i gosti, ali je Marko Malenica obranio udarac Reda Boultama.

Večeras se još sastaju Gorica i Hajduk, a kolo završava u četvrtak susretom Rijeke i Lokomotive na Rujevici od 18 sati.

Dinamo sada ima 13 bodova više od Hajduka kojeg večeras očekuje gostovanje u Gorici, a potom u nedjelju u Splitu slijedi najveći hrvatski derbi. Osijek je treći sa 42 boda, bodom više od Rijeke koja ima i susret manje.

Varaždin je šesti sa 39 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider