Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez golova

Hajduk kiksao protiv predzadnje Gorice: Dinamo može potvrditi naslov na Poljudu

Gorica i Hajduk u 19:00 su igrali u sklopu 31. kola SuperSport HNL-a.

Yassine Benrahou protiv Gorice (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

U susretu 31. kola SuperSport HNL-a Gorica i Hajduk odigrali su bez pogodaka.

Bila je to utakmica u kojoj je Hajduk tražio bodove kako bi u što boljem raspoloženju dočekao nedjeljni derbi na Poljudu protiv Dinama, dok je Gorica tražila bodove spasa.

Dinamu je tako dovoljan i bod na Poljudu za potvrdu novog naslova.

Na koncu je završilo bez pobjednika, ali i bez golova. Gorica može biti tek malo zadovoljnija jer je začelje prepustila Šibeniku, ali samo zbog razlike pogodaka.

Bruno Petković i Marko Livaja Dinamo u nedjelju ima priliku napraviti nešto što na Poljudu nikad nisu uspjeli divider

Nakon 15 minuta bez većih uzbuđenja u 16. minuti je sudac Zdenko Lovrić dosudio kazneni udarac za goste nakon što je Mlakarov ubačaj po zemlji pogodio Slavka Bralića u ruku. Međutim, Lovrić je nakon pregleda VAR snimke promijenio odluku.

Deset minuta kasnije Gorica je opasno zaprijetila nakon ubačaja iz kornera. Krešimir Krizmanić pucaoje iz blizine, no Jan Mlakar blokirao je možda i siguran pogodak. U 28. minuti Gorica je pogodila i vratnicu, Josip Mitrović je pucao glavom, ali pogodio je okvir gola.

 

Uzvratio je Mlakar u 30. minuti, pucao je s vrha kaznenog prostora, ali preko gola. U 39. minuti vidjeli smo i najbolji Hajdukov pokušaj u prvom dijelu. Krovinović je pucao s više od 20 metara, ali Ivan Banić obranio je njegov udarac.

Ramon Mierez i Ivica Kulešević VIDEO Osijek reagirao na sporni kazneni udarac za Istru 1961, traže objašnjenje divider

Hajduk je znatno bolje ušao u drugo poluvrijeme i Splićani su već u drugoj minuti nastavka mogli doći do prednosti, no Mlakar je pogodio vratnicu nakon prizemnog ubačaja s lijeve strane. Pet minuta kasnije Hajduk je imao još jednu sjajnu priliku. Marko Livaja pobjegao je domaćoj obrani, izašao ispred Banića i pucao, no vratar Gorice sjajno je reagirao.

Vrlo blizu gola bio je i Yassine Benrahou u 70. minuti, no njegov udrac završio je pored gola.

Gorica je tek u 76. minuti prvi put konkretnije zaprijetila u nastavku, no udarac Kristijana Fućka završio je pored gola. Napadač Gorice minutu kasnije imao je još bolju priliku, ali je pucao pored gola. U 87. minuti iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora vrata Hajduka pokušao je ugroziti i Pršir, ali je pucao loše.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider