Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEZADOVOLJSTVO UNATOČ POBJEDI

VIDEO Osijek reagirao na sporni kazneni udarac za Istru 1961, traže objašnjenje

Osijek je zasluženo došao do pobjede protiv Istre, no ona bi im možda i pobjegla da Marko Malenica nije obranio sporni kazneni udarac.

Ramon Mierez i Ivica Kulešević (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Napokon su navijači i nogometaši NK Osijeka dočekali zadovoljstva ishod jedne njihove utakmice. Ostvarili su pobjedu nakon gotovo tri mjeseca, savladavši Istru 1961 rezultatom 1:0, pogotkom Ramona Miereza.

No, nakon što su dramatično ostali bez bodova za vikend u Koprivnici, ponovno je malo nedostajalo da im se to dogodi još jednom. Gosti su, izuzev velike prilike Monsefa Bakrara pri rezultatu 0:0, u ovom susretu jako malo napravili, no teško su mogli imati bolju priliku od one u 85. minuti.

Pajač vidio prekršaj, Čulina potvrdio

Tada je Marko Malenica obranio kazneni udarac Redi Boultamu, time spasivši pobjedu svoje momčadi. No, sama odluka suca Igora Pajača o tom kaznenom udarcu doslovno je šokirala navijače i upravu Osijeka. 

Kazneni udarac dosuđen je nakon što je Pajač vidio prekršaj Jevhena Čeberka nad Bakrarom, a isto to mu je potvrdio VAR sudac Ante Čulina.

Pogledom na snimku možemo vidjeti kako se obje ruke ukrajinskog stopera nalaze na tijelu Alžirca, no teško možemo procijeniti je li tu bilo ikakve sile koja bi napadača Istre omela u kretanju. No, možemo biti sigurnio da nije bilo sile pod kojom bi završio na podu u maniri kako se dogodilo.

Svoju ljutnju iskazao je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević. Kroz izjavu koju možemo pronaći na više domaćih medija, zatražio je objašnjenje kaznenog udarca, dodavši kako sve što Osijek do kraja sezone želi je pošteno suđenje.

Kontroverza četvrtu utakmicu u nizu

Posljednje četiri utakmice Osijeka donijele su svaka po jednu kontroverzu. Prvo im nije suđen kazneni udarac protiv Gorice, onda je na domaćem susretu protiv Lokomotive sudac Kulušić izvadio drugi žuti karton za igrača gostiju, ali ga je onda spremio te ga nije isključio, a po mnogima je sporan bio i kazneni udarac za Slaven Belupo, u 94. minuti utakmice prošlog kola. Slaven je tada izjednačnio, a onda samo dvije minute kasnije i pogodio za pobjedu.

Dosad su iz kluba šutjeli, a sudačka komisija podržavala je odluke svojih sudaca. Sad je uprava Osijeka napokon reagirala, a to je nešto što su njihovi navijači već neko vrijeme tražili.

Sporni kazneni udarac pogledajte u izvještaju utakmice OVDJE

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider