Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JUNACI MIEREZ I MALENICA

Osijek pobjedom protiv Istre napokon prekinuo crnu seriju, obje momčadi promašile kazneni udarac

Nogometaši Osijeka u jednoj su vrlo sadržajnoj utakmici savladali Istru 1961 rezultatom 1:0.

Ramon Mierez (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Prije ove srijede zadnja pobjeda Osijeka bila je ona 29. siječnja protiv Gorice. Nakon toga je osječki klub odigrao jedanaest prvenstvenih utakmica i jednu u Kupu bez pobjede. U prvenstvu je imao pet remija i šest poraza.

Negativan niz je zaustavio Ramon Mierez, strijelac jedinog pogotka u 72. minuti, čime je uspješnu premijeru na trenerskoj klupi Osijeka imao Stjepan Tomas. Svaka je momčad na ovom ogledu imala i jedanaesterac, ali su vratari obranili oba udarca.

Otvoreni susret uz puno prilika domaćih

Utakmica je krenula dosta otvoreno s obje strane. Gosti iz Pule se nisu postavili obrambeno, no vremenom je Osijek zagospodario travnjakom i bio mnogo opasniji suparnik tijekom prvih 45 minuta.

Prvu veću priliku imao je Ramon Mierez u 21. minuti. Lijepo je loptu ubacio Leovac, a argentinski napadač je iz blizine pucao pored vratnice. Samo nekoliko minuta kasnije Bukvić je trebao mnogo bolje reagirati u dobroj situaciji, a novu veliku šansu Osijek je propustio u 38. minuti.

Kristijan Lovrić je izvrtio svog čuvara te je iskosa pucao, ali je njegov žestok udarac zaustavio gostujući vratar Majkić. Isti igrač je u 42. minuti pucao s vrha šesnaesterca, ali vrlo neprecizno. Nakon svega se mogao dogoditi pogodak na drugoj strani, u smiraju prvog dijela, ali je vrlo traljavo pucao Bakrar.

Greda Marina pa buđenje Osijeka

Drugo poluvrijeme je počelo velikom prijetnjom gostiju. U 50. minuti Luka Marin je pogodio gredu, a samo pet minuta kasnije opet su Osječani bili na mukama, ali je tom prilikom Bakrar bio neprecizan.

Vrlo brzo nakon toga Osječani su imali savršenu šansu za vodstvo. Zbog igranja rukom Petrusenka u šesnaestercu dosuđen je jedanaesterac za Osijek, ali vratar Istre 1961 Majkić je obranio udarac Lovrića. Bio je to, inače, treći jedanaesterac u nizu koji Osijek nije realizirao. Prije Lovrića su neuspješni bili Mierez i Špoljarić.

Osijek je napokon poveo u 72. minuti. Bukvić je centrirao, a Mierez je iz blizine glavom bio nepogrešiv za 1:0 domaćina. Utakmica je mogla biti riješena u 79. minuti, ali je vratar Majkić dva puta odlično reagirao te je zaustavljao udarce Caktašu i Bukviću.

Kazna po Osječane umalo je uslijedila u 85. minuti. Udarac s bijele točke imao je pulski sastav, ali je udarac Boultama obranio osječki vratar Malenica i time svom sastavu sačuvao tri boda.

Osijek se privremeno vratio na treće mjesto ljestvice, dok je Istra 1961 ostala sedma.

Kolo završava u četvrtak susretom Rijeke i Lokomotive na Rujevici od 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider