Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri lete u Tursku

Dinamo otišao na pripreme, Bjelica tvrdi: "Nema prodaje, osim ako..."

Nogometaši Dinama otputovali su u Tursku na pripreme za nastavak sezone, koji uključuje i šesnaestinu finala Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama spakirali su svoje torbe i kofere i zaputili se na 16-dnevne pripreme u tursku Antalyu.

"Bit će tu i treninga i zabave i svačega, Uvijek su takve pripreme mjesto gdje se ekipa može još više ujediniti", rekao je trener Nenad Bjelica.

Iako je do povijesne utakmice s Viktorijom Plzen ostalo još više od mjesec dana, Bjelica ističe - taj dvoboj nije u fokusu! Barem ne još.

"U tu prvu europsku utakmicu želimo ući s dvije pobjede u prvenstvu. To će biti vrlo važno. Rudeš i Istra kod kuće. Nadamo se pobjedama, a onda će fokus biti na Viktoriji Plzen i onome što nas dalje čeka."

Ipak, na pripreme se ide kako bi se ostvario prolazak u osminu finala.

"Napravit ćemo sve da kvalitetno odigramo protiv Viktorije, da damo sve od sebe, a to je najvažnije jer onda neće izostati ni rezultat. Mislim da imamo dobru momčad, kvalitetnu momčad na nivou Viktorije. Oni su možda malo iskusniji od nas, međutim, naša velika želja i mladost može napraviti to da ih prođemo."

Domaćini uvjerljivi: Njemačka visokom pobjedom otvorila Svjetsko prvenstvo Matthias Musche (Foto: AFP)

Modri će u Turskoj odigrati šest prijateljskih utakmica: protiv Partizanija iz Albanije, Dinama iz Dresdena, dva kluba iz bugarske i rumunjske prve lige, protiv poljskog SLASK-a i Bjeličinog nekadašnjeg kluba - bečke Austrije.

A zanimljiv je razlog ovakvog odabira, jer ocrtava veliku Dinamovu europsku ambiciju.

"Htjeli smo raznovrsnost protivnika, različite zemlje, različiti stilovi igre, različiti mentaliteti. Ne znamo što nas na proljeće čeka. Sad imamo Viktoriju Plzen, nadamo se prolasku, a onda ćemo vidjeti tko će biti sljedeći, tako da moramo biti spremni za svaki stil igre."

Jedini igrač koji nije otputovao na pripreme je Mario Budimir, koji je pred potpisom za iranski Persepolis.

"Njemu smo morali to omogućiti jer je dobio puno bolji ugovor nego u Dinamu."

Ostali, poput sjajnog Danija Olma, ne bi trebali biti na prodaju. Osim u jednom slučaju!

"Nema klub potrebu prodavati. Situacija je stabilna. Svi dečki žele ostati. Osim ako netko dobije stvarno neku ponudu da kažeš: 'Ovo se ne odbija', kao za Budimira. Tako da, ukoliko se to opet dogodi, onda ćemo tražiti neku alternativu."

Dinamovci se s priprema vraćaju 26. siječnja.

Znak da Mourinho jedri prema Madridu: "Special One" riješio problem i poslao poruku, a Real čeka pakao Jose Mourinho opet u kombinacijama za trenera Reala (Foto: AFP) Jose Mourinho i Lionel Messi (Foto: AFP) Jose Mourinho i Zinedine Zidane (Foto: AFP) +2 Florentino Perez (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider