Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjene u maksimiru

Dinamo ostaje bez predsjednika: Što stoji u presudi i tko su vjerojatni nasljednici

I dok je sudar s Benficom u prvom planu, u prostorijama maksimirskog kluba uskoro će kao i u Hajduku tražiti novog predsjednika Uprave. Pravomoćna presuda prekršajnog suda, po svemu sudeći, završit će jednogodišnji mandat Igora Kodžomana u Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Proračun Dinama za 2017. godinu Igora Kodžomana trebao bi stajati predsjedničke funkcije. Jer pravne osobe u svijetu sporta čiji je godišnji proračun za 2017. bio viši od pet milijuna kuna, prema Zakonu o sportu moraju to javno obznaniti na svojoj internetskoj stranici u roku od 15 dana. Dinamo to prošle godine nije učinio.

Sportska inspekcija je donijela rješenje prema kojem Igor Kodžoman više nemože obnašati dužnost predsjednika uprave GNK Dinamo. Prekršajni sud ga je pravomoćno kaznio jer Dinamo nije u zakonski predviđenom roku objavio financijsko izvješće na svojim web stranicama.

A presuda detaljnije kaže ovako...

''Kako se Igor Kodžoman, osoba koja sudjeluje u tijelu upravljanja kluba i osoba ovlaštena za zastupanje kluba, temeljem pravosudne presude Prekršajnog suda nalazi u prekršajnoj evidenciji Ministarstva pravosuđa kao pravomoćno osuđena osoba, temeljem članka 22. stavka 1. točke 1. doneseno je rješenje kojim je klubu izrečena zabrana da u njemu Igor Kodžoman, predsjednik uprave kluba i osoba ovlaštena za zastupanje ima ovlasti za sudjelovanje u radu Uprave kluba i bude osoba ovlaštena za zastupanje. Ova zabrana traje do proteka tri godine od pravomoćnosti presude prekršajnog suda u Zagrebu tj. do 28.06.2021. godine.''

Tri potencijalna nasljednika

Iz Dinama su prvo negirali da je rješenje stiglo u klub, a prije utakmice s Viktorijom je izdano priopćenje da je čudno kako rješenje oko Kodžomana dolazi baš sada. Tajming je protumačen pokušajem destabilizacijom kluba. No jučer je stiglo novo priopćenje.

''GNK Dinamo je zaprimio rješenje sportske inspekcije o postojanju zapreka iz Zakona o sportu da postojeći predsjednik Uprave Igor Kodžoman dalje obnaša tu dužnost. GNK Dinamo postupit će sukladno rješenju te ćemo o daljnjim mjerama pravovremeno obavijestiti javnost.''

S obzirom da je Dinamo u priopćenju potvrdio kako će se ponašati sukladno rješenju sportske inspekcije za vjerovati je kako će Kodžoman odstupiti s funkcije tako da bi netko od trojca Amra Peternel, Vlatka Peras i Krešimir Antolić trebao preuzeti njegovu funkciju.

I tako u samo nekoliko dana, naša dva najveća kluba traže nove predsjednike.

gol expired Znakovita čestitka: Marin Brbić je novi-stari predsjednik Hajduka?! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider