Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oglasili se priopćenjem

Slučaj Kodžoman: Dinamo nije primio rješenje Sportske inspekcije Grada Zagreba

Dinamo se oglasio priopćenjem oko moguće zabrane djelovanja predsjednika Igora Kodžomana.

Igor Kodžoman (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

GNK Dinamo je u četvrtak priopćenjem reagirao na napise pojedinih internet portala i pritom obavijestio javnost kako klub nije zaprimio rješenje Sportske inspekcije (Grada Zagreba) kojom se predsjednik Uprave kluba kažnjava zabranom obnašanja dužnosti u organizaciji sportskih natjecanja, kao i upravljačkim strukturama i skupštinama kluba, udruge ili trgovačkog društva.

Naime, udruga članova Dinama ''Dinamo to smo mi'' prijavila je sportskoj inspekciji predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu.

Dinamo i njegov predsjednik prekršajno su kažnjeni u lipnju prošle godine zbog kašnjenja s objavom godišnjih financijskih izvješća za 2017. godinu.

Prema zakonu, osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćno kažnjena za prekršaj u sportu ne smije obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge ili trgovačkog društva niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe.

GNK Dinamo ističe kako je "u najmanju ruku čudno što se rješenje objavilo u medijima prije nego je stiglo na adresu onih kojima je namijenjeno i tu izražavamo sumnju u kršenje pozitivnih zakonskih propisa".

"Osim toga, ne možemo se oteti dojmu kako je objava rješenja u pojedinim medijima u predvečerje velike europske utakmice Dinama nije slučajna te je u službi daljnje destabilizacije kluba koji bilježi ponajbolje rezultate u novijoj povijesti", stoji u priopćenju.

"Iako je nezahvalno komentirati rješenje koje, ponavljamo, još uvijek nismo zaprimili, pretpostavljamo kako je to rezultat neobjavljivanja financijskog izvještaja za 2017. godinu na mrežnim stranicama kluba u kratkom zakonskom roku. Želimo istaknuti da se radi o banalnom prekršaju koji ničim nije ugrozio neometano i zakonsko odvijanje sportskih aktivnosti kao i djelovanje kluba u skladu sa zakonom.

Klub je u zakonskom roku predao financijski izvještaj za proteklu godinu FINA-i te svim ostalim institucijama u skladu sa hrvatskim zakonskim propisima", dodaje se u priopćenju zagrebačkog kluba u kojem se ističe i da je predsjednik uprave GNK Dinamo, "imajući u vidu daljnji sportski prosperitet kluba, prihvatio je osobnu odgovornost za navedeni slučaj, iako sam nije sastavljao izvještaj, te je isti bio u nadležnosti njegovih prethodnika".

"Na ovaj način, a temeljem ovako izdanog Rješenja, pod uvjetom da je objava u medijima istinita, ugrožava se daljnji razvoj kluba, krše osnovna Ustavna prava kao što je pravo na rad i pravo na djelotvoran pravni lijek i žalbeni postupak, ugrožava egzistencija osoba koje rade u klubu kao i njihovih obitelji, a posebno iznimno pozitivna atmosfera koja je stvorena u klubu i oko njega.

Predsjednik Uprave i GNK Dinamo će po primitku rješenja poduzeti sve zakonom predviđene pravne radnje i postupke u svrhu zaštite predsjednika Uprave i funkcije koje obnaša u klubu te kluba u cjelini kako bi se zaštitio dignitet kluba i svih koji aktivno rade za dobrobit kluba", zaključak je priopćenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider