Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nisam futorolist"

Dinamo ostaje bez važnog čovjeka, Šuker dobio opasnog protivnika

Igor Kodžoman mogao bi biti primoran da odstupiti s mjesta predsjednika Uprave Dinama.

Davor Šuker i Mirko Barišić u glavnoj Dinamovoj loži (Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo bi mogao ostati bez sadašnjeg predsjednika Uprave, Igora Kodžomana. Naime, nisu objavili godišnji financijski izvještaj na svojim web stranicama. Gradski ured pokrenuo je postupak protiv kluba i njegovog direktora koji su prema presudi Prekršajnog suda kažnjeni financijski. No, prema Zakonu o sportu, kazne su puno drastičnije.

Što se događalo na Dinamovoj skupštini? Izglasan novi statut obavijen velom tajni

Dinamo je 28. veljače predao Fini svoj financijski izvještaj, a prema Zakonu o sportu bio ga je dužan objaviti na svom webu 15 dana kasnije. To nije učinio. Zbog toga su na Prekršajnom sudu priznali krivnju, kažnjeni su financijski, ali od lipnja, kada je presuda donesena, do danas, Dinamo nije djelovao u skladu sa Zakonom u sportu.

Kodžoman prijavljen Sportskoj inspekciji

Zbog toga ih je Udruga članova Dinama "Dinamo to smo mi" prijavila Sportskoj inspekciji, te zatražila da se predsjedniku uprave, Igoru Kodžomanu izrekne zabrana djelovanja u sportu i da ga se time automatski smijeni s funkcije u klubu.

"Prema članku 13, stavku 4, ne bi smio obnašati niti jednu dužnost u organiziranju sportskih natjecanja, kao i upravljačkim strukturama i skupštinama kluba, udruge ili trgovačkog društva", kaže Vanja Peh, odvjetnik udruge „Dinamo to smo mi“.

Mamićevim ljudima spremaju se novi porazi: I Dinamov predsjednik uprave morat će otići Prave posljedice pravomoćne presude po Zakonu o sportu

Zbog slične situacije prošli je mjesec sportska inspekcija kaznila i Darka Cvitkovića, dugogodišnjeg djelatnika ZNS-a. Kazna - trogodišnja suspenzija. U Dinamu su oprezni.

"Sportska inspekcija obavijestila je klub o postojanju prijave na temelju koje je proveden inspekcijski nadzor. GNK Dinamo nije zaprimio rješenje sportske inspekcije, te ga iz istog razloga ne možemo komentirati. Kada i ako zaprimimo rješenje, poduzet ćemo sve zakonom propisane pravne radnje u svrhu zaštite interesa GNK Dinamo kao i osoba koje ga zastupaju", stoji u odgovoru hrvatskog prvaka.

Svetina "prijeti" Šukeru

Udruga je prijavila sportskoj inspekciji i Damira Vrbanovića zbog presude iz slučaja svastika. Naime, u ožujku je izvršni direktor HNS-a, osuđen kao odgovorna osoba na također financijsku kaznu. No, taj je slučaj u žalbenom postupku na Visokom prekršajnom sudu.

Ukoliko presuda postane pravomoćna, suspenzija čeka i čovjeka od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića. Prvi operativac Saveza, Marijan Kustić, najavio je promjene. Tomislav Svetina dopredsjednik je Saveza i odnedavno prvi čovjek Zagrebačkog nogometa. Ispred Davora Šukera još su tri godine mandata.

"Nisam futorolist da bi vam rekao tko će biti novi predsjednik ili generalni tajnik ili izbornik. Prepustimo to idućim izborima."

Do tada, rekla bi stara uzrečica - tko živ, tko mrtav."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider