Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jakirović je preživio, ali...

Dinamo opet izgledao loše: Modri se moraju uzdati u Rijeku, Hajdukovi transferi dobri za ligu

Dinamo je odigrao još jednu lošu utakmicu i na jedvite je jade pobijedio nejaku Istru…

Sergej Jakirović (Foto: Goran Sebelic / CROPIX)

Tko će kome, ako ne svoj svome. Stara poslovica opet se pokazala vjerodostojnom. Mauro Perković spasio je pobjedničkim golom protiv Istre i Dinamo i Sergeja Jakirovića. Zasad.

Hrvatski rukometaši Egipat uzeo naslov prvaka Afrike i gurnuo Hrvatsku na teži kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre divider

Ali to što smo gledali u Puli teško da se može nazvati nogometom, ali kamoli šampionskim. Dinamo je pobijedio samo zato što je Istra očajna. Da je s druge strane bila Lokomotiva, Modri bi vjerojatno opet dobili po glavi.

Dinamo je opet izgledao loše

Analiza igre je nepotrebna, to je bilo teško mučenje lopte s obje strane. Za Jakirovića su najvažnija tri boda. Izvukao je živu glavu, ali zacijelo je svjestan da se s ovakvom igrom nema čemu nadati. Ne podigne li smjesta formu momčadi, samo je pitanje trenutka kada će uslijediti novi kiks, a onda ga više nitko neće moći spasiti.

Josip Brekalo "Planet Dinamo" šokiran je Brekalovim odlaskom u Hajduk: Kako se dogodila senzacija i je li to povijesni znak? divider

Zapravo, tko zna, to smo već rekli nekoliko puta, pa je Jakirović izdržao na klupi unatoč najlošijem skoru Dinama u posljednjih tko zna koliko godina. Kiksevi se redaju, ali on preživljava. Kakva je trenutačna situacija u Maksimiru, sve je moguće. Cinici će primijetiti da su u Plavim salonima već digli ruke od obrane naslova prvaka i usredotočili se na obranu fotelju na predstojećoj Skupštini.

Modri se moraju uzdati u Rijeku

To je možda pretjerana konstatacija, ali kakvi se potezu vuku u maksimirskim kancelarijama i kako diše svlačionica, a ponajviše kako izgleda igra Modrih, možda u tom dimu ima vatre.

Nogomet je čudnovata biljka, jedna ili dvije utakmice mogu sve preokrenuti. Jako je bitno i kako će startati najveći rival. Ako Hajduk ne pobijedi Rijeku, pogotovo ako izgubi, to bi moglo pozitivno utjecati na moral plavih bluza.

Ne smijemo zaboraviti niti Rijeku. Pobjedom na Poljudu istakla bi ozbiljnu kandidaturu. U svakom slučaju, jako bi se zakomplicirala situacija. Nema ništa bolje za podizanje zanimanja od neizvjesnosti utrke za prvaka. Pogotovo ako je u utrku uključeno više od dva kluba.

Hajdukovi transferi dobri su za ligu

I posljednji veliki Hajdukovi transferi dobri su za ligu i hrvatski nogomet u cjelini. Već su značajno podigli interes. Nešto se događa, diže se prašina, a to je dobra stvar za HNL. Probudit će i Dinamove navijače i motivirati ih da pohode Maksimir u većem broju. Barem se nadamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider