Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čovjek za deficitarnu poziciju

Dinamo potpisao ugovor s bratom hrvatskog reprezentativca i velikim talentom

Momčad Dinama odradila je večernji trening u Maksimiru dan uoči velikog okršaja sa Spartkom iz Trnave u 4. kolu Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je odradio večernji trening u Maksimiru dan uoči povijesne utakmice sa Spartakom iz Trnave u četvrtom kolu Lige prvaka. Svi su na broju i spremni za veliki okršaj.

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je jako dobro raspoložen na press-konferenciji uoči treninga. Ni traga nervozi i nekoj posebnoj zabrinutosti. Samopouzdanje trenera i cijele momčadi na visokoj je razini. Bjelica nema problema sa sastavljanjem momčadi, ima širok izbor, a ključni su igrači zdravi i orni za igru.

To je vjerojatno glavni razlog Bjeličine opuštenosti. Na presici se dobro zezao, ispalio je nekoliko duhovitih šala i najavio da nema nikakvih kalkulacija, da Modri idu na pobjedu i da ih ništa drugo ne zanima, iako bi im remi donio siguran prolaz dalje i prezimljavanje u Europi prvi put nakon daleke 1970.

Iako je Bjelica ostao zakopčan što se tiče sastava, čini se da neće biti većih iznenađenja. Ostaje dojam da je otklonjena i posljednja dilema. Ništa nije sigurno, ali informacije s Maksimira govore da Emir Dilaver najvjerojatnije neće započeti utakmicu. Bjelica najvjerojatnije neće ništa riskirati, jer se Dilaver tek oporavio od ozljede, pa će prema svemu sudeći od prve minute zaigrati mlađahni Dino Perić.

Uoči treninga Modrih na glavnom maksimirskom travnjaku stigla je i vijest da je Dinamo potpisao novi trogodišnji stipendijski ugovor s 15-godišnjim Filipom Brekalom, mlađim bratom novopečenog hrvatskog seniorskog reprezentativca Josipa Brekala. Prema procjenama stručnjaka, radi se o velikom talentu, već sad se o njemu govori u superlativima, navodno je na meti mnogih europskih klubova.

To je i razlog zašto je potpis novog ugovora tako bitan za Dinamo. Filip igra na već desetljećima deficitarnom mjestu hrvatske reprezentacije, na poziciji lijevog beka. Ta je pozicija problematična za mnoge klupske momčadi i nacionalne selekcije. To je još jedan razlog zašto je mlađahni nogometaš Dinama toliko zanimljiv europskih proscima.

Nakon velikog gafa, još uvijek obavijenog velom tajni, s Ajdinom Hasićem, još jednim velikim talentom Modrih koji je nedavno na misteriozan način dobio raskid ugovora, operativci Dinama očito užurbano pokušavaju popraviti dojam. Prvi potez je bio potpis ugovora s nadarenim braničem, za kojeg na Maksimiru očekuju da će se u bliskoj budućnosti priključiti prvoj momčadi te u nešto daljoj budućnosti napuniti kasu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider