Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema kalkulacija

Bjelica uoči povijesne utakmice zabavljao novinare i poručio: Zanima nas samo pobjeda!

Trener Dinama Nenad Bjelica i vratar Dominik Livaković održali su press-konferenciju dan uoči utakmice sa Spartakom iz Trnave u četvrtom kolu Europske lige.

Nenad Bjelica (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Dinamo je pred vratima europskog proljeća, a za tako nešto mogao bi mu biti dovoljan i samo bod u utakmici protiv Spartaka iz Trnave. A razloga za optimizam je i više nego dovoljno, Bjeličine trupe igraju zreo i organiziran nogomet.

''Spremani smo za utakmicu'', kratko je kazao Bjelica u uvodu presice.

Postoji li pritisak, igra se još jedna povijesna utakmica?

''Puno puta sam napomenuo da očekujem kako će se povijesna utakmica igrati tek na proljeće. Ne bih si mogao oprostiti poraz ni u Zelini, a ni u Osijeku. Uvijek želimo pobijediti. Pritisak uvijek postoji, uvijek želimo biti najbolji, želimo pobjeđivati. Želim da moji igrači daju maksimum, da uživaju i daju sve od sebe, a vidjet ćemo što će biti'', kazao je Bjelica.

Situacija je idealna u prvenstvu i Europskoj ligi. Nije li sad najveći posao održati dobru atmosferu u momčadi?

''Da, jer nema tu nekih taktičko-tehnički poboljšavanja. Ovo nam je 25 utakmica ove sezone, jednostavno nemamo vremena. Mislim da se dobro osjećamo, ostat ćemo u klupskom hotelu, to je uvijek tako, malo pričamo, malo se družimo... Najveći dio posla je održavati dobru klimu u momčadi, da atmosfera bude opuštena, a da igrači s druge strane budu maksimalno našpanani i agresivni koliko je potrebno.''

Bod bi bio dovoljan. Razmišljate li o tome ili...

''Razmišljam samo o pobjedu! Imam taj problem što volim samo pobjeđivati. To dobro znaju moji igrači, prenosim na njih tu energiju, taj pobjednički mentalitet, a oni su vrhunski profesionalci. Jedino što zahtijevam od njih jest to da daju sve od sebe, a vidjet ćemo koji će rezultat biti. Sjajno smo momčad, i na terenu i izvan njega. Samo je pobjeda u glavi. Znamo da samo pobjeda donosi klubu nešto i financijski. Ne razmišljamo o ničem drugom osim o pobjedi.''

S obzirom na utakmicu u Trnavi, koja je bila teška, očekujete li isti tijek utakmice ili će biti nešto lakše?

''Spartak je pokazao da je vrlo dobra momčad, ne samo protiv nas. Sve smo utakmice pogledali, vidjeli smo da imaju kvalitetu. Na kraju krajeva Spartak je nakon puno godina ponovno postao prvak Slovačke. Znamo da ćemo se morati pomučiti da pobijedimo'', kazao je Bjelica.

Uslijedio je kratki tajac. Bjelica je iskoristio trenutak da se našali...

''Kako se osjećaš?'', upitao je svoga mladog vratara.

''Šefe, super. Vi?''

''Ja dobro'', uzvratio je Bjelica i prasnuo u smijeh.

Kako igrači krate sate pred povijesnu utakmicu?

''Dosta pričamo, razmišljamo, igramo karte, pikado...'', kazao je Livaković.

Opet je uskočio očito dobro raspoloženi Bjelica.

''Meni ne dopuštaju igrati, ja imam pobjednički mentalitet. Ne mogu ja s njima igrati, odnosno ne mogu oni sa mnom igrati. Morali bi mi pustiti'', zeza se Bjelica.

''To bismo vidjeli'', uzvratio je Livaković smijući se glasno.

Presica je nastavljena u nešto ozbiljnijem tonu.

''Ja sam uvijek ozbiljan'', uzvratio je Bjelica na konstataciju novinara da je vrijeme da se svi uozbiljimo.

Kako ćete reagirati ako oko 70 minute bude 0:0... Hoćete li mijenjati taktiku?

''To su hipotetička pitanja. Mi ulazimo u utakmicu da pobijedimo. Ne znam kako će se oni postaviti, igraju zatvoreno, ali i njima trebaju bodovi. Vidjet ćemo hoćemo li trebati riskirati i što ćemo ako bude trebalo nešto mijenjati. Imam sjajnu momčad i s njima idem na kraj svijeta'', kazao je Bjelica.

''I mi s vama idemo na kraj svijeta'', uzvratio je Livaković.

Ipak, u Trnavi je moglo završiti i drugačije...

''Kad sam pogledao utakmicu u Trnavi još jedanput, zaključio sam da smo zasluženo slavili. Sigurno nismo igrali prvo poluvrijeme kao u drugom dijelu. Ali nisu nam stvorili puno problema, primili smo taj jedan gol iz naše greške. Prihvatili smo igre na duge lopte, to nije bilo dobro. Nismo igrali onako kako smo htjeli, nije nam se to dogodilo samo u Trnavi. To trebamo popraviti, ali stvarno imamo malo vremena za trening. Kontraproduktivno je opterećivati igrače taktičko-tehničkim zahtjevima u ovoj fazi sezone. Na zimu ćemo to raditi. Sada nemamo vremena, imamo pregust raspored'', kazao je Bjelica.

Mjesec dana niste igrali na domaćem terenu. Je li vam nedostajao domaći ambijent?

''Naravno da jest. Jedva čekamo utakmicu, stadion će biti pun, imat ćemo veliku podršku. Nadam se da ćemo to opravdati'', zaključio je Livaković zabavnu presicu u Maksimiru.

Dinamo pobjedom protiv slovačkog prvaka ima priliku osigurati plasman u drugi krug natjecanja kojeg Modri čekaju već 48 godina. Posljednji put Dinamo je dočekao ''euro-proljeće'' 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio s 3-1, a potom u Gelsenkirchenu s 1-0 i otad Dinamo čeka ''proljeće''.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider