Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri proizveli 66 igrača

Dinamo na četvrtom mjestu po stvaranju igrača u Europi: Evo koji su najproduktivniji klubovi

Hrvatski nogometni prvak Dinamo nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice europskih klubova s najviše igrača u drugim europskim ligama, objavio je CIES Football Observatory.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

CIES Football Observatory analizirao je 31 europsku ligu i zagrebački Dinamo u listopadu ove godine imao je čak 66 igrača koji su najmanje tri sezone proveli u Maksimiru, a sada igraju u nekom drugom kubu.

Prema UEFA-inim pravilima, to se odnosi na nogometaše iz kluba u kojem je igrač proveo najmanje tri godine između svog 15. i 21. rođendana.

Na prvom je mjestu Ajax, koji koji je razvio 77 igrača koji sada igraju u drugim klubovima. Na drugom su mjestu kijevski Dynamo i Partizan s po 69 igrača, dok su Modri četvrti sa 66 igrača. Slijede Crvena zvezda (61), Sporting (58), Real Madrid (53), Sparta Prag (52)... Splitski Hajduk s 50 igrača dijeli devetu poziciju s Dinamom iz Minska.

Kada se gledaju klubovi iz liga Petice, najveći je proizvođač aktualni europski prvak Real Madrid. "Kraljevski klub" u ovom trenutku ima 36 igrača u ostalim klubovima iz pet najjačih liga na svijetu. Lyon je drugi s 35 igrača, Barcelona s 34, a slijede Athletic Bilbao (26), PSG (24), Rennes (24), Manchester United (24)...

NAJPRODUKTIVNIJI KLUBOVI

77 - Ajax
69 - Dynamo Kijev, Partizan
66 - DINAMO ZAGREB
61 - Crvena zvezda
58 - Sporting
53 - Real Madrid
52 - Sparta Prag
50 - Dinamo Minsk, HAJDUK
48 - Vojvodina
47 - Barcelona....

NAJPRODUKTIVNIJI KLUBOVI U LIGAMA PETICE

36 - Real Madrid
35 - Lyon
34 - Barcelona
26 - Athletic Bilbao
24 - PSG, Rennes, Manchester United
23 - Real Sociedad
22 - Stuttgart
21 - Monaco, Inter, Bordeaux...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider