Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije sve tako crno

Dinamo će razveseliti stanje na računu, evo koliko su zaradili ove sezone u Europi

Pobjedom protiv Seville u šesnaestini finala Europske lige, Dinamo je okončao svoj put u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama su ispali iz Europe. Iako su sinoć pobijedili Sevillu s 1:0 na Maksimiru, ipak nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva pogotka iz prvog susreta play-offa osmine finala Europske lige.

Unatoč ispadanju dinamovci itekako imaju razloga za zadovoljstvo, a to je stanje klupske blagajne. Zahvaljujući dobrim nastupima u Europskoj ligi, zagrebačka je momčad uprihodila višemilijunski iznos koji će im dati veliki podstrek u borbi za Prvu HNL, ali i Europu naredne sezone.

Ispadanjem od Sheriffa u play-offu Lige prvaka dinamovci su zaradili čak 5 milijuna eura, dok su za plasman u grupnu fazu Europske lige zaradili nešto manji iznos. Radi se o 3,6 milijuna eura.

210 tisuća eura za svaki bod u Europskoj ligi

Dakako, za svaki osvojeni bod u grupnoj fazi Europske lige zagrebačka momčad je zaradila još nekoliko stotina tisuća eura. Konkretno, hrvatski prvak je osvojio deset bodova kao drugoplasirana momčad skupine i tako uprihodio čak 2,1 milijun eura.

Odnosno, 210 tisuća eura za bod.

gol expired Kopić podsjetio na Bjelicu i možda si stvorio probleme: Dinamov trener napravio potez koji je mnoge iznenadio divider

Budući da su osigurali plasman u drugi krug Europske lige, UEFA je nagradila Dinamo s još milijun eura. No tu nije kraj, zahvaljujući odličnom koeficijentu u europskim natjecanjima Dinamo je još zaradio dodatnih 3,7 milijuna eura.

Stiže nova uplata od TV prava

Kad se sve zbroji dolazimo do podatka da je Dinamo zaradio blizu 15 milijuna eura, odnosno 14,6 milijuna eura. Radi se o ogromnom iznosu koji će zasigurno još rasti jer na račun Dinama tek trebaju sjesti novci od televizijskih prava.

gol expired Najbolji nogometaš Ukrajine objavio navijače Dinama koji su stali uz njegovu zemlju divider

U svakom slučaju, dinamovci se sada mogu u potpunosti posvetiti borbi za titulu u Prvoj HNL, a prvi ispit očekuje ih već ovog vikenda. U susretu 25. kola Prve HNL gostuju kod Osijeka u Gradskom vrtu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider