Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zvijezda manchester cityja

Najbolji nogometaš Ukrajine objavio navijače Dinama koji su stali uz njegovu zemlju

Oleksandr Zinčenko je oduševljen navijačima Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak ujutro je započeo ruski napad na Ukrajinu. Rusi su krenuli zauzimati ukrajinske gradove, a rat je istjerao iz zemlje tisuće Ukrajinaca.

Cijeli nogometni svijet se polako ujedinjuje, poslane su brojne poruke podrške za Ukrajinu, a posebno je aktivan Oleksandr Zinčenko, najbolji nogometaš Ukrajine i član Manchester Cityja.

gol expired VIDEO Pogledajte poruku Bad Blue Boysa za Ukrajinu: Cijeli stadion se orio divider

Branič engleskog kluba podijelio je fotografiju Bad Blue Boysa koji su podržali Ukrajinu u ratu protiv Rusije. Boysi su podigli poruku na utakmici protiv Seville.

gol expired Ukrajinska zastava osvanula na sjeveru Maksimira: Stadionom se orilo "Slava Ukrajini" divider

Sve je to pratio Zinčenko i zahvalio je Dinamu i Bad Blue Boysima, koji su veliki prijatelji s navijačima Dinama iz Kijeva.

Poruka Bad Blue Boysa postala hit

Brojne navijačke stranice i svjetski mediji objavili su navijače Dinama, a sjever Maksimira pobrao je brojne simpatije Ukrajinaca.

VIDEO Bad Blue Boysi za Ukrajinu

FIFA pozvala na mir u Ukrajini

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino rekao je da je vrlo zabrinut zbog "tragične situacije" nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

 

"Ono što sam vidio šokiralo me. Jako sam zabrinut zbog ove situacije. FIFA osuđuje korištenje sile", rekao je Infantino na konferenciji za novinare.

Rusija bi 24. ožujka trebala ugostiti dodatnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s Poljskom, a onda, eventualno, 29. ožujka ugostila bi okršaj s boljim iz utakmice Češka – Švedska. Svi navedeni, osim Rusije, pozvali su FIFA-u da povuče utakmicu iz Rusije.

gol expired Tragedija na Maksimiru: Navijaču Dinama pozlilo na utakmici, preminuo je u bolnici divider

Na događaje u Ukrajini odgovorilo je i Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS), koje osuđuje napad na Ukrajinu.

"Suočeni s ovom humanitarnom tragedijom koja je pogodila Ukrajinu, AIPS osuđuje odluku Vladimira Putina da izvede, kako je sam rekao, specijalnu vojnu operaciju koja potresa ne samo Ukrajinu već i Europu i svijet", navodi AIPS u izjavi, u kojoj kaže da je ovom ruskom vojnom operacijom prekinuto i olimpijsko primirje jer će se Paraolimpijske igre održati u Pekingu od 4. do 13. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider