Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Kopić podsjetio na Bjelicu i možda si stvorio probleme: Dinamov trener napravio potez koji je mnoge iznenadio

Dinamo je pobjedom nad Sevillom i vrlo dobrom partijom podigao samopouzdanje uoči derbija u Osijeku…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo je nedostajalo da Dinamo još jednom iznenadi cijelu Europu. Sevilla se njihala na tankom koncu, no ipak je uspjela ostati na nogama.

Andalužani su bili zreli za nokaut, ali Modri nisu uspjeli zadati odlučujući udarac. Iako je Sevilla bila veliki favorit, ostaje dojam da je Dinamo mogao više. U najmanju ruku bio je ravnopravan suparnik favoriziranoj španjolskoj momčadi.

gol expired Tragedija na Maksimiru: Navijaču Dinama pozlilo na utakmici, preminuo je u bolnici divider

Kad se podvuče crta, Zagrepčani mogu žaliti za propuštenim šansama u prvoj utakmici i dekoncentraciji u završnici prvog poluvremena na Sanchez Pizjuanu. Ukupno gledajući, to je odlučilo.

Kopić iznenadio s postavom

Željko Kopić iznenadio je s postavom. Trener Dinama ostavio je Petra Bočkaja na klupi i uveo ga tek u drugom poluvremenu umjesto ponovno indisponiranog Brune Petkovića.

Je li Kopić došao do sličnih zaključaka kao svojevremeno Nenad Bjelica, koji je Bočkaja znao izostaviti iz prvih 11 kada je Osijek igrao protiv jačih momčadi? Bočkaj je talentiran, zna nogomet, ima smisao za kombinatoriku i sjajnu lijevu nogu, no „fizika“ mu pati.

gol expired Dinamovci ponosni na prikazano protiv Seville, ali osjećaji su izmiješani: " Šteta zbog ispadanja" divider

Zbog limitirane motorike teško mu je pratiti ritam u najjačim utakmicama. Igra u fazi obrane nije mu jača strana, to se vidjelo i u prvoj utakmici u Sevilli, a još manje kada veći dio utakmice treba igrati s velikom agresijom, a kakvu je Dinamo demonstrirao protiv Seville u Maksimiru. To on teško može izdržati. Vjerojatno je to bio Kopićev zaključak, čija je ideja bila da Modri što frekventnije igraju presing na zadnju liniju Španjolaca.

Skupocjeno pojačanje na klupi

Neki će reći da je Bočkaj pojačanje za manje utakmice, protiv suparnika koji se uglavnom brane i nemaju pretjerano ofenzivne aspiracije, pa stoga ne mora držati cijelu stranu i previše se trošiti u obrambenim zadacima. 

Možda je i to razlog što ga se Bjelica prilično lako odrekao i odlučio se dovesti puno motoričnijeg Kristijana Lovrića. Kako god, Kopić ga je ostavio na klupi i uveo tek u završnici, što je vrlo znakovito. Odigrao je sasvim solidno tih pola sata, no od pojačanja koje je došlo s takvom pompom očekuje se da igra od prve minute. I da bude ponajbolji.

Kada Dinamov trener izostavlja skupocjeno pojačanje, znaju se izroditi problemi. Pogotovo kada je ovako gusta situacija u prvenstvu i kada svaki poraz može biti koban. 

Bočkaj spreman za Osijek i Lovrića

Teško da je Kopić čuvao Bočkaja za Osijek, ta je odluka jamačno bila taktičke prirode, ali činjenica je da se nije pretjerano umorio i da će biti spreman za derbi. Bočkaj će u Gradskom vrtu, gdje je donedavno bio ljubimac navijača, najvjerojatnije imati šansu dokazati da je igrač za velike utakmice. Bit će to svojevrstan dvoboj Bočkaja i Lovrića, duel u smislu tko će bolje odigrati. Možda će se pokazati i tko je bolje izabrao: Bjelica ili Kopić?

Za Dinamo je jako važno da je odigrao dobru utakmicu i upisao pobjedu ponajprije zbog derbija koji ga u nedjelju očekuje u Osijeku. Nakon ulaska u krizu koju je prouzrokovalo nekoliko lošijih partija, poraz u Sevilli pa još više remi s Lokomotivom, Modrima je samopouzdanje sada jamačno naraslo.

gol expired Mislav Oršić otkrio što je presudilo: "To bi odmah promijenio. Sad se okrećemo Prvoj HNL" divider

Može se zaključiti da su napunili mentalne baterije koje će im pomoći da se brže oporave i zaborave na umor. No tek u Gradskom vrtu će se vidjeti hoće li se uspjeti oporaviti ili će se opet pričati o plaćenom danku teške utakmice sa Sevillom, kao što je to bio slučaj nakon prve utakmice.

Uglavnom, Dinamo je vrlo dobro odigrao protiv Sevilla, izgledao je puno bolje nego u nekim posljednjim utakmicama i može se reći da je u pravo vrijeme podigao formu, jer utakmica s Osijekom vrlo lako može odrediti utrku za naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider