Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pomlađivanje modrih

Uskoro kreće rasprodaja i (ot)puštanje igrača u Dinamu, ali prvo - raskid s Bjelicom

Modra momčad u idućim mjesecima bi se, zbog posljedica ove krize, mogla znatno izmijeniti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon problema s rezanjem igračkih plaća te otpuštanja stručnog stožera Nenada Bjelice, u Dinamu se situacija malo primirila. No jasno je kako je i službeni rastanak s Bjelicom samo pitanje trenutka. 

U Dinamu već nekoliko dana zatišje. Službeno i dalje trener prve momčadi, Nenad Bjelica vratio se iz Austrije u Hrvatsku. Čeka da mu istekne samoizolacija pa bi se nakon Uskrsa trebao pojaviti u klubu.

Ali ne da bi imao bliske kontakte u vidu nazdravljanja pjenušcem, kao prije manje od dva mjeseca kada su se u modrim odajama hvalili pojačanjima i produženjima ugovora.

gol expired Velika rošada za UFC 249: Otpala sunaslovna borba, legendarni Overeem uskače na program? divider

Ugovor će i ovoga puta biti tema, samo njegov raskid. Dinamo i Bjelica tražit će rastanak, po mogućnosti na obostrano zadovoljstvo. Maksimirskim čelnicima potom će trebati savjeti za jednako zahtjevan zadatak - kako u vrijeme pandemije koronavirusa riješiti igračku križaljku?

"Svi igrači su pod upitnikom i na prodaju. Pogotovo ovi skupi", rekao je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo i nastavio:

"To je veliko opterećenje i bila je predviđena prodaja i rješavanje igrača. I da nije ove krize bilo, prodavalo bi se sigurno. A pogotovo sada kada je došla ova kriza, za koju se ne zna krajnji ishod, u čemu je najveći problem."

gol expired Ronaldinho se vratio u zatvor i organizirao "tulum": Zatvorenici su plakali, čuvari se pridružili zabavi divider

Kriza će gotovo sigurno ubrzati prekid suradnje Dinama i Kevina Theophilea. Francuzu istječe ugovor koji je ionako odbijao produljiti.

Upitan je i ostanak Emira Dilavera, također iz reda skupljih prvotimaca, inače iznimno vezanog uz Bjelicu koji ga je vodio u već tri različita kluba. A u Maksimiru bi se najradije riješili Gavranovića i Hajrovića.

"Gavranović, ono što se spekuliralo, ima najveću plaću u Dinamu. To je negdje oko 800 tisuća eura. A nije igrao zadnje vrijeme, ispao je iz forme normalno. Budući da nije ni igrao. Bjelica ga baš nije stavljao. Takav igrač im je višak, to je sigurno. Pogotovo Hajrović, koliko god da plaću ima, prima je previše jer ne igra."

No budući da se nakon krize očekuje daleko skromnije tržište, Dinamo će možda biti primoran povlačiti i neke drastične poteze. Puštati svoje nogometaše bez ikakve odštete.

gol expired UEFA uskoro objavljuje konačne domaćine odgođenog Eura: Postoji mogućnost da neki odustanu divider

"Bolje im se riješiti igrača da mu ne moraju davati plaću, pogotovo ako ne pristanu svi igrači na modele koje im oni nude. Nego da ga plaćaju, a ne znaju što će biti sutra."

A igrača je u Dinamu jako puno. Samo na posudbi njih 11, među kojima i ne tako davno zvučna pojačanja kao Ivo Pinto, Komnen Andrić ili Atiemwen.

Također, prije krize dogovoreni su dolasci Stefana Milića iz podgoričke Budućnosti, kao i Frana Karačića te Lirima Kastratija iz Lokomotive.

Kada sve njih pridodamo na aktualnu prvu momčad, dolazimo do nevjerojatne brojke od gotovo 50 profesionalaca. Mnogih će se Dinamo morati rješavati.

gol expired Urnebesna priča kako je Klopp pogrešno procijenio jednog od svojih najboljih igrača divider

"Ako bude osrednja kriza, ako ne bude otišlo do crnog scenarija, da će to biti polovica. Da će se oni vratiti u nekakve normalne gabarite momčadi do 25 igrača."

Trebalo bi to značiti novi, pomlađeni Dinamo, pogotovo ako Bjeličinu ulogu preuzme trener druge momčadi Igor Jovičević. No čini se da sve ovisi o konačnim razmjerima ove krize.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider