Njemački nogometni trener Jurgen Klopp, jedan od najboljih na svijetu u ovom trenutku, priznao je u jednom razgovoru da je 2014. godine grdno pogriješio u procjeni jednog od njegovih najboljih igrača danas - Sadia Manea.

Klopp je 2014. godine bio trener Borussije Dortmund kada mu je na jedan trening između dvije sezone došao Mane i tražio da mu se dokaže. Senegalac je tada bio igrač RB Salzburga i tražio je veći izazov u karijeri.

"Pored travnjaka je sjedio jedan mladi igrač sa šiltericom, imao je jednu liniju na kosi obojanu u plavu. Na prvu mi se činio kao neki reper. Rekao sam sam sebi 'nemam vremena za ovo'", otkrio je Klopp.

"Trebao mi je netko tko nije očekivao da će igrati od prve minute i netko koga bi mogao razvijati kao igrača. Rekao bih da jako dobro procjenjujem ljude i talent igrača, ali u tom sam slučaju bio u potpunosti u krivu", priznao je karizmatični njemački trener.

Tada je Mane bio 22-godišnji nogometaš i član autrijske momčadi, koji je prije Liverpoola imao sjajnu epizodu u Southamptonu. Klopp ga je nakon toga doveo u Liverpool, a sve ostalo je povijest. Redsi su prošle sezone osvojili Ligu prvaka, a ove su godine na pragu prvog naslova prvaka Engleske nakon 30 godina.

"Jako je uporan, brz je, tehnički je jako dobar i ambidekster je. Puno je toga napravio i puno se žrtvovao da bi danas bio tu gdje jest. On je u kompletu zaista poseban igrač i osoba", zaključio je Klopp.