Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naporan ritam

Hrvatski prvak osigurao je europsku jesen, ali očekuje ga pakao do Mundijala

Dinamo bi do Svjetskog prvenstva u Kataru mogao odigrati još čak 27 utakmica!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama pobjedom protiv Škupija s ukupnih (3:2) osigurali su plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka i okršaj sa starim poznanikom bugarskim Ludogorecom.

Modri nisu briljirali u 180 minuta protiv prvaka Makedonije, ali unatoč mukama uspjeli su ostvariti barem jedan od ciljeva, a to je sigurna europska jesen.

Elvis Manu u dresu Ludogoreca prošle sezone VIDEO Opasno su visili: Pogledajte kako se Dinamov protivnik spasio blamaže u Ligi prvaka divider

Još se ne zna u kojem natjecanju, da li Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi, ali sigurno je da će navijači hrvatskog prvaka imati barem šest europskih utakmica u skupinama. To je, jasno, odlična vijest, ali dinamovce očekuje izuzetno naporan raspored do starta Mundijala u Kataru.

Ove jeseni ukupno još mogućih 27 utakmica

Zbog svjetske smotre ove sezone će se utakmice u skupinama igrati u izuzetno napornom ritmu, čitaj ubrzanom ritmu, dvije utakmice u rujnu u razmaku samo sedam dana pa će imati 20 dana slobodno od Europe poslije čega stižu čak tri europske utakmice u listopadu, dvije u razmaku sedam dana pa jednu dva tjedna iza toga i još jednu na početku studenog.

gol expired Kapetan Dinama u crno zavio svoje Makedonce: "Sam je pobijedio Škupi, uništio nam je snove" divider

Uzmemo li u obzir da se do početka Mundijala treba odigrati čak 17 kola Supersport HNL-a i još dva kola kupa, jasno je da Plave očekuje jako naporna jesen.

Preostaje mu odigrati još 15 kola u HNL-u, četiri u kvalifikacijama za Europu i još šest u skupini te još moguća dva kola Kupa, prođe li, dakle ukupno 27 utakmica do Mundijala.

gol expired Istini treba pogledati u oči: Dinamo ne igra dobro, Čačić još luta, Škupi bolji od pola hrvatske lige divider

Termini europskih utakmica ove sezone:

1. Kolo: 6-8. rujna

2. Kolo: 13-15. rujna

3. Kolo: 4-6. listopada

4. Kolo: 11-13. listopada

5. Kolo: 25-27. listopada

6. Kolo: 1-3. studenog

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider