Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Istini treba pogledati u oči: Dinamo ne igra dobro, Čačić još luta, Škupi bolji od pola hrvatske lige

Dinamo je teškom mukom slavio u Skoplju, no najvažnija je pobjeda i prolaz u 3. pretkolo, gdje ga čeka puno opasniji suparnik, bugarski prvak Ludogorec…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arijan Ademi još jednom je odveo Dinamo do pobjede i prolaza u 3. pretkolo Lige prvaka. Kada ne ide napadačima, Ademi nerijetko kapetanski preuzme odgovornost i riješi utakmicu. Gol na početku drugog dijela usmjerio je utakmicu na Dinamov mlin.

Škupijevi igrači morali su mijenjati taktiku i malo više se otvoriti, a to je Dinamu savršeno odgovaralo. Menalo je ulaskom na poluvremenu unio živost u Modre redove. Njegov ulazak može se ocijeniti prijelomnom točkom utakmice.

Ademi opet kapetanski, Menalo prelomio

Nije proveo na terenu ni dvije minute, a već je upisao asistenciju. Potom je i zatresao mrežu, no gol mu je, čini se, nepravedno poništen. Dojam je da nije bilo zaleđa.

Mogli su Modri u prvih desetak minuta drugog dijela prelomiti utakmicu drugim pogotkom, no nije bilo dovoljno mirnoće u završnici. To im se u završnici moglo kobno osvetiti jer Škupi je imao neke opasne situacije pred Livakovićem.

gol expired Sprema se neviđena nevera u hrvatskom nogometu: Još jedan kultni klub na rubu propasti divider

Domaćin je u prvom poluvremenu dobro parirao favoriziranom hrvatskom prvaku. Bila je to prilično izjednačena bitka.

Dinamo nije igrao dobro, no Modri su se osvježili na poluvremenu i istrčali puno odlučnije u drugi dio utakmice. Na vrijeme su se probudili jer da je Škupi duže uspio zadržati "nulu", nervoza bi svakako rasla i tko zna kako bi to završilo.

Dinamo ne igra dobro

Istini treba pogledati u oči, Dinamo opet nije odigrao neku bajnu utakmicu. S obzirom na ogromnu razliku u proračunu (63 milijuna naspram 1 milijun eura) i status golemog favorita, očekivala bi se puno dominantnija predstava.

No već nakon prve utakmice u Maksimiru moglo se zaključiti da Dinamo neće tako lako pobijediti Škupi ni u uzvratu.

Vidjelo se da to nije tolika razlika kako sugeriraju klupski proračuni ili vrijednost momčadi na Transfermarktu (100 milijuna naspram 5,5 milijuna eura).

Štoviše, dojam je da je Škupi bolji ili da barem nije lošiji od pola klubova elitne hrvatske lige, bez obzira na to što ima manji proračun od svih klubova u SuperSport HNL-u, tako da Dinamova visoka pobjeda protiv Slavena i nije neko mjerilo.

Škupi bolji od pola hrvatske lige

Ponekad su proračun i vrijednost igrača na Transfermarktu jako rastezljive kategorije. Morate pogledati momčad da biste procijenili koliko doista vrijedi.

Nerijetko se u nogometu dogodi da su suhe milijunske procjene debelo promašene. To je prošle sezone najbolje demonstrirao moldavski Šerif, čija je momčad procijenjena na samo 12 milijuna eura, dok je Dinamova probijala stotinu milijuna. A na terenu je to izgledalo potpuno obratno.

gol expired Dinamo u trećem pretkolu Lige prvaka ide na stare znance: Preživjeli Irsku i čekaju Modre divider

Kako god, igra se brzo zaboravi kada se ostvari povoljan rezultat. Za Dinamo je bilo najvažnije proći dalje, a sada će se moći posvetiti podizanju forme jer s ovakvom igrom plasman u Ligu prvaka opasno će visjeti.

Čačićev zadatak podići formu

Modre u 3. pretkolu čeka bugarski Ludogorec, koji je u Irskoj bio u nezgodnoj situaciji. Schamrock je u završnici vodio 2:0 i imao igrača više. Bugari su ipak smanjili na 2:1 i smirili utakmicu.

Po svemu bi Ludogorec trebao biti nezgodniji zalogaj za hrvatskog prvaka, koji će opet biti favorit, ali puno manji nego protiv Škupija. Ludogorec je dominantan u Bugarskoj poput Dinama u Hrvatskoj. Ima puno više iskustva u europskim natjecanjima od Škupija i izgradio je status ozbiljnog kluba.

Dinamo i Ludogorec jako se dobro poznaju, već su igrali važne međusobne europske utakmice, tako da tu nema većih nepoznanica.

Dinamo ipak najprije treba gledati sebe, mora podignuti razinu igre što je više moguće u ovom trenutku i onda će sve biti puno lakše. To je sada glavni zadatak Ante Čačića, koji je opet povlačio neke neočekivane, da ne kažemo čudne poteze. Recimo, Drmiću ni minute, forsiranje Špikića umjesto Menala, koji je očito u boljoj formi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider