Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju dva tjedna

Barca grozničavo traži napadača: Naciljali pojačanje od 70 mil. eura, jedna odredba jako bitna

Barcelona se nalazi u jako nezgodnoj situaciji nakon ozljeda Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea...

Ousmane Dembele slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ousmane Dembele operiran je danas u Finskoj. Liječnička služba Barcelone objavila je izvješće prema kojem se skupocjeni francuski napadač neće vratiti na travnjak u roku od šest mjeseci, što znači da je za njega sezona završena.

Prema propisima Španjolskog nogometnog saveza, španjolski klubovi imaju pravo angažirati novog igrača izvan transfernog prozora ako se dogodi ozljeda zbog koje će neki igrač najmanje pet mjeseci biti izvan travnjaka. Dakle, Dembele ispunjava uvjet.

gol expired Snimka koja ledi krv u žilama: Biciklist snimio video s mjesta pogibije Kobea Bryanta divider

Barcelona će nalaz žurno proslijediti Španjolskom nogometnom savezu čija će Liječnička komisija u 48 sati morati odgovoriti. Ako odgovor bude pozitivan, Barcelona će imati 15 dana da angažira novog igrača.

Willian Jose glavna meta Barcelone

Pravilnik kaže da se mogu angažirati samo slobodni nogometaši te oni koji nastupaju u dvama elitnim španjolskim ligama, Primeri i Segundi. Barcelona neće moći vratiti nekog od svojih igrača koji su na posudbi u inozemnim klubovima, poput Philippea Coutinha koji je na posudbi u Bayernu, ali dolaze u obzir igrači koji su na posudbi u španjolskoj ligi.

Kako pišu španjolski mediji, Barca će ipak pokušati dovesti neko zvučnije pojačanje. Katalonci su u grozničavoj potrazi. Kako dani prolaze tako se mete mijenjaju. Navodno je trenutačno prvi na listi napadač Real Sociedada Willian Jose. Radi se o 28-godišnjem Brazilcu koji ima španjolsko državljanstvo.

gol expired Bivši igrač Barcelone se predstavio u Koprivnici: "Nisam ovdje došao radi novca..." divider

Willian Jose ima ugovor s baskijskim klubom do ljeta 2024., a u ugovor mu je ugrađena otkupna klauzula od 70 milijuna eura. To je za Barcelonu u ovom trenutku jako veliki iznos, naravno da će Katalonci pokušati smanjiti tu cifru, ali Baski znaju da je Barca u žurbi i da mogu licitirati.

Iako je španjolska javna televizija objavila informaciju da je postignut dogovor klubova, prema kojem će Barca isplatiti Real Sociedadu samo 35 milijuna eura, iz Baskije stižu informacije da to nije točno i da još ništa nije dogovoreno. Kako god, radi se o igraču kojeg trener Barce Quique Setien dobro poznaje jer su svojedobno surađivali u Las Palmasu.

Tanak roster

Nakon ozljeda Luisa Suareza i Dembelea te prodaje Carlesa Pereza Romi, Barcelona je ostala na samo tri ofenzivna igrača u rosteru i nalazi se u velikom škripcu. Budući da je poznato kako je u zimskom prijelaznom roku bila kratka s kešom te da je teško očekivati da će odjednom riješiti taj problem, neće joj biti nimalo lako realizirati transfer.

Zbog financijskih problema već su joj propali najavljivani transferi Rodriga i Brune Fernandesa. Valencia i Sporting naposljetku su odbili ponude koje su im nudili Katalonci.

gol expired Mandžo proradio u pravom trenutku: "Super Mario" zabio važan gol i smirio veliku frku divider

Primjerice, Valencia nije htjela pristati na posudbu Rodriga bez ugrađene odredbe o obveznom otkupu, a Barca nije htjela dati to jamstvo. Vidjet ćemo hoće li Baski prihvatiti neku sličnu kombinaciju ili će možda Barcelona pronaći neku zagubljenu vreću šuštavih papirića.

Pojačanje samo za prvenstvo

Iza Williana Josea, na listi Barcinih želja slijede Lucas Perez (Alaves), Angel (Getafe), Luis Suarez (Zaragoza) i Loren Moron (Betis). Prije nekoliko dana u tom kontekstu se spominjao i hrvatski napadač u redovima Mallorce Ante Budimir, no najnovije spekulacije govore da ipak nije u krugu izglednih kandidata.

Bitno je istaći da bilo koji od navedenih igrača, ako prijeđu u Barcelonu, neće imati pravo nastupa u Ligi prvaka, jer je rok za prijavu igrača prošao.

 

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider